Temperatures més altes del normal a tot Espanya

Els termòmetres arribaran a 26 graus a la Península i superaran els 30 a les Canàries

 

  / EFE / MANUEL BRUQUE

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Les temperatures seran significativament altes aquest dijous i predominaran els cels poc ennuvolats o clars a tot el país, encara que hi pot haver alguns intervals de núvols baixos al litoral de Galícia i a l'extrem nord de la Península, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

A més, assenyala que hi pot haver calitges a les Canàries que podran reduir significativament la visibilitat. Respecte a les temperatures, l'AEMET assenyala que pujaran a totes les zones excepte a l'extrem sud peninsular, on les màximes baixaran lleugerament.

D'aquesta manera, destaca que les màximes arribaran a valors "molt clarament per sobre de la mitjana climatològica" per a aquesta època de l'any, sobretot al vessant atlàntic i a les Canàries.

Així, ha pronosticat que és probable que se superin els 24 o 26 graus centígrads a la meitat sud i a la vall de l'Ebre i els 28 o 30 graus a les Canàries.

MÀXIMES DE 31 GRAUS

Per exemple, l'AEMET ha pronosticat màximes de 31 graus centígrads (ºC) a Santa Cruz de Tenerife; 28ºC a Sevilla i Múrcia; 27ºC a Las Palmas de Gran Canaria, Saragossa; 26ºC a Còrdova, València, Ourense o Badajoz; 25ºC a Càceres, Ciudad Real, Huelva, Osca, Lleida, Pontevedra Terol o Toledo; 24ºC a Albacete, Conca, Guadalajara, Castelló de la Plana, Girona, Jaén, Madrid, Pamplona, Salamanca o Valladolid.

Notícies relacionades

A més, arribaran a 22ºC a Burgos, Àvila, Segòvia, Palma de Mallorca o Cadis; 21ºC a Bilbao, Lleó, Oviedo; 20ºC a Melilla; 19ºC a Ceuta i Barcelona; 18ºC a la Corunya i Tarragona, i 16ºC a Santander o Sant Sebastià.

El vent bufarà de component nord als Pirineus, l'Empordà i Menorca i de component est als litorals cantàbric i andalús i a les Canàries, i serà fort a l'Estret. A la resta hi haurà vent fluix.