TELEVISIÓ I MAS

HBO Max Extra Premium Plus

HBO Max Extra Premium Plus
2
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Crear una plataforma amb continguts cinematogràfics, sèries i documentals sembla que dona diners; tot i que no totes, és clar. Crec que ja hi comença a haver més plataformes que no pas consumidors que hi estiguin subscrits. Igual que els pòdcasts: ja gairebé hi ha més pòdcasts que no pas persones que n’escoltin.

Ara la plataforma Max recupera el nom original i torna al HBO Max. Hauria de ser, o és, un detall anecdòtic, sense res més. O sense res max. Això sí, amb alguna explicació, que no seria la primera vegada. En menys d’una dècada, la plataforma ha canviat cinc vegades de marca: HBO Go (el 2008), HBO Now (2015), HBO Max (2020), Max (2023) i fa hores que ha tornat a HBO Max. Jo no ho entenc, com ningú entendria que la Coca-Cola canviés la marca una vegada a la vida.

A mi m’és igual si demà tornen a canviar la marca i HBO Max passa a dir-se Poleifor. Però per començar: l’usuari que paga la quota mensual d’una plataforma no vol que li canviïs el nom perquè l’emboliques... L’usuari paga la quota, consumeix el que considera oportú i demà serà un altre dia. A la tercera vegada que no li agradi o consideri que la plataforma a què està subscrit l’avorreix o no li aporta res, es començarà a plantejar si paga la pena continuar pagant. I a la quarta vegada que ho pensi se’n donarà de baixa. Haver d’empassar-se una explicació que comença amb l’expressió "benvolgut usuari/ària" és sinònim de començar a pensar... "ai, mare".

Notícies relacionades

Aquest canvi de marca ha implicat que algú, des d’un despatx d’un edifici amb moltes plantes, ha acabat convencent una part de membres del consell d’administració per pensar que hi guanyaran més diners. O... ¿exactament què es pretén amb el canvi? ¿Perdre’n?

Caldrà buscar una aspecte positiu a tot plegat i, per tant, crec que hem de donar gràcies eternes a les plataformes perquè han fet que aprenguem vocabulari i termes que fa deu anys desconeixíem, com ara preqüela spin-off i també biopic. ¡¡Tan fàcil que era biografia, que ja teníem... i continuem tenint!! Això sí: que guai que queda triar un anglicisme procedent de biographical picture. En fi. Em temo que al final els humans cada dia ens assemblem més als llibres de matemàtiques: només sabem buscar problemes i és l’únic lloc en què una persona pot tenir vuit pomes en una mà i set melons en una altra.

Temes:

HBO