TELEVISIÓ I MAS
‘Jo mai mai’...
Ha començat la segona temporada de Jo mai mai, una proposta de ficció del 3Cat amb gairebé un objectiu únic: recuperar a la pantalla un públic jove, de menys de 25 anys, que progressivament ha anat abandonant els mitjans convencionals per les plataformes digitals i amb un consum majoritari a través de la telefonia mòbil. Sens dubte, el repte no resulta gens fàcil.
Jo mai mai és una producció de 3Cat en col·laboració amb Abacus, a qui la corporació pública ha abonat prop de 3 milions d’euros per vuit episodis de 45 minuts de durada cada un, a una mitjana de 360.000 cada capítol.
Per a aquesta segona temporada s’han incorporat quatre cares noves a la sèrie, que s’ubica en una casa de colònies denominada Les guilles, i és allí on es produeix una bona part de la trama, centrada fonamentalment en les relacions tòxiques, el maltractament psicològic i l’abús de poder.
Dec ser molt friqui, perquè a mi m’agrada molt fixar-me en els crèdits finals, per comprovar els responsables de les diferents propostes televisives. Quan es crea una producció basada en una experiència més que contrastada dels seus responsables, és probable que l’obra es doni una patacada; i si és així, molt possiblement les causes siguin externes a la mateixa producció. En aquesta ocasió, Jo mai mai reuneix en la base de la seva pizza una mena de creadors narratius de primer nivell: Marc Roma, Mar Picó i Sergi Pompermayer; aquest últim, amb una experiència televisiva de nivell premium: va signar els guions de Plats bruts, La cosa nostra, Lo Cartanyà, La Riera i La sagrada família, entre altres produccions. I en l’espai que tinc no em caben les mencions a la seva immensa trajectòria com a dramaturg concretada en obres de teatre de prestigi reconegut.
Direcció d’Uri Garcia
Notícies relacionadesSi a aquesta base hi afegim la direcció d’Uri Garcia, que va estar al capdavant del celebrat Crackòvia, Casal rock, Cita bestial o arrencant Joc de cartes, resulta que està tot dit.
S’acaba l’article i és obligatori esmentar qui possiblement l’hauria hagut d’encapçalar: la protagonista de la sèrie, la Mai, interpretada magistralment per la jove actriu andorrana Clàudia Riera, que s’ha doctorat amb Jo mai mai. I és que, quan els condiments són excel·lents, el més normal és que acabi sortint un caldo deliciós.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- La lupa Araujo i el Barça se separen
- Crisi per la gestió del temporal Vilaplana va acostar Mazón amb el seu cotxe fins al Palau el 29-O
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- Nadia Comaneci: "Em van posar un 10, però sempre vaig pensar que ho podria haver fet millor"
- L'exjugador del Barça Dani Alves reapareix en un nou vídeo predicant a Girona: "El Déu que és allà és el mateix que és aquí"
- Polèmica municipal Els Comuns reclamen a la Síndica de Greuges que actuï davant el veto de Martorell a omplir garrafes a les fonts
- Organitzacions empresarials Fainé demana "exemplaritat i compromís social" als directius
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Quan la llei trontolla
- FÒRUM ESPANYA 360 Aitor Moll: «L’Estat de les Autonomies ha de continuar sent un model viu, obert a l’evolució i en constant adaptació»
