TU I JO SOM TRES

Paquirri a TVE, ‘llaços’ de bragueta més que de sang

Paquirri a TVE, ‘llaços’ de bragueta més que de sang

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Nova temporada de Lazos de sangre (La 1 de TVE). Presenta Jordi González. Aquesta fórmula televisiva consisteix, en teoria, a homenatjar algun personatge icònic emetent un documental sobre la seva vida –que n’és el tram fonamental–, i després un estrambot espai anomenat el debat on els opinants van xafardejant i omplen un parell d’horetes més.

El torero Francisco Rivera, Paquirri, va ser la figura objecte d’aquest llaços dimecres a la nit amb l’excusa que, el pròxim setembre, es compliran 40 anys de la seva tràgica mort a la plaça de toros de Pozoblanco. Per enganxar audiència, Jordi González va arrencar així: "Comptem amb la presència de la seva primera nòvia, una nord-americana, i també amb Bárbara Rey, que ens explicarà els detalls de la seva relació amb Paquirri". Efectivament, les estrelles del documental van ser aquestes dues amants de Paquirri, la nord-americana Denise Bove i Bárbara. O sigui, van ser uns llaços de bragueta més que de sang. Perquè dels fills de Paquirri, la seva autèntica sang, no n‘hi va participar ni un. Ni Fran Rivera ni el seu germà, Cayetano, ni el seu germanastre, Paquirrín. Tampoc la seva viuda, Isabel Pantoja, tot i que la van treure molt enllaunada, perquè a l’arxiu de TVE hi ha imatges seves a cabassos.

El moment de l’amant nord-americana va ser pintoresc. Li van pagar un viatge a Madrid, i ella, naturalment, s’hi va apuntar encantada. Nòvia de Paquirri durant tres anys, entre finals dels anys 60 i principis dels 70, va aparèixer molt solta i loquaç. Deia: "A part de no romàntic, era molt gasiu [...] M’enviava cartes en les quals escrivia ‘amb amor i carinyo del teu home pelut’ [...] El final de la relació va ser el dia en què em va dir que havia de pagar el gra que s’havia menjat el meu cavall". I va rematar: "Quan vaig anar a una cursa i el vaig veure amb Carmina Ordóñez, em vaig dir: ‘Té dos ous per ser torero, però no els té per dir adeu’". Es va quedar descansada, aquesta nord-americana.

Notícies relacionades

El moment de Bárbara Rey també va ser molt entretingut. Va explicar que quan feien l’amor portava un crucifix penjat al coll "amb un cap de Crist, ¡mare meva, quin cap! ¡Et podia deixar sense dents en un dels vaivé! [...] La dona que el tornava boig era Carmen, la neta de Franco".

Home, a TVE han telecinquejat bastant. Esperaven que amb aquest estil tindrien una audiència espaterrant i es van quedar en un 7% de quota de pantalla. No ens hem d’alarmar, això s’arregla quan arribi Broncano.