TU I JO SOM TRES

Recordant ‘Entrevista amb el vampir’

Recordant ‘Entrevista amb el vampir’

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

A la novel·la d’Anne Rice Entrevista amb el vampir, posteriorment portada al cine per Neil Jordan, en un moment donat el vampir, en to sarcàstic, li diu al periodista: «No t’estic donant el que vols, ¿veritat? ¡Tu el que volies era una entrevista!». He recordat aquesta seqüència perquè a la periodista Ana Pastor semblava que li estava passant el mateix.

Instal·lats al jardí d’un hotel de Punta Cana, sobre la gespa, cara a cara, només separats per una tauleta, Ana Pastor va entrevistar Luis Rubiales (El objetivo, La Sexta). Laboriosa comesa. Les preguntes que feia la periodista, intentant indagar què hi ha de fraudulent en l’executòria del que va ser president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, topaven amb un Rubiales transformat en un frontó. Les tornava en forma de missatge únic: «Mai he cobrat una comissió. Mai. Tot és mentida». Això és el que va anar repetint, inalterable, mentre Ana Pastor s’esforçava per centrar-lo en tot el que per via judicial se l’investiga. Va arribar Rubiales a dir-li que era una manipuladora. Ella va respondre que l’únic que feia eren preguntes.

Notícies relacionades

I quan van abordar el tema del petó, va dir que no va ser res, un petó consentit, una eufòria, i que «va ser la senyora Hermoso la que va canviar després la seva versió del que havia passat». O sigui, va afegir la roïna mesquinesa al seu escapisme. Des del punt de vista estrictament televisiu hi va haver dos o tres instants de tractament visual ressaltable. Van dividir la pantalla en dos: en una meitat el rostre en primer pla de Rubiales, i en l’altra meitat, Pastor. ¡Ah! Entrevistat i entrevistadora tractats amb la mateixa rellevància, amb idèntic protagonisme. És un model d’entrevista conegut: es diu star-system. No li ha anat gens malament a Ana Pastor aquesta exclusiva: 9,1% de quota de pantalla i gairebé un milió d’espectadors. La seva millor dada des de novembre del 2022.

Ahir al matí, al programa Al rojo vivo, i a la tarda a Todo es mentira (Cuatro), Juan Rubiales, oncle de Luis i excap de gabinet de la Federació Espanyola de Futbol, va perfilar el seu nebot: «Està obsessionat per l’eròtica del poder. Li poden els diners, el luxe i el sexe. És mentider per naturalesa. No és innocent. Ha triat el camí fosc. Aquest noi necessita ajuda psicològica i un pla de reeducació». ¡Ah! El seu oncle li ha fet el retrat del qual el mateix Luis Rubiales, des de Punta Cana, intentava fugir.

Temes:

Cuatro Cine