TU i JO SOM TRES

Potser TVE a qui hauria de fitxar és Pablo Motos

Potser TVE a qui hauria de fitxar és Pablo Motos

FERRAN MONEGAL

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S i no pots vèncer el teu competidor, compra’l. Aquest és un mètode que a la salvatge selva empresarial funciona. L’acabada de nomenar nova presidenta d’RTVE, Concepción Cascajosa, potser hauria de prendre nota d’aquest sistema.

Sembla que el primer tema que ha de resoldre és si fitxa, o no, l’humorista David Broncano. Aquesta qüestió acumula almenys tres setmanes de soroll mediàtic permanent. I s’ha instal·lat una especulació com si fos certa: que el fitxatge de Broncano és per desbancar Pablo Motos (El hormiguero, Antena 3). És una surrealista interpretació. Sense menyscabar el mèrit de Broncano com a estrella televisiva, la seva trajectòria a Movistar Plus+ dona, en set temporades, audiències que oscil·len entre el 0,4% i el 0,6% de quota de pantalla. I el ràting, entre 30.000 i 50.000 espectadors per entrega.

Ja sabem que les audiències a les plataformes de pagament no són les de la televisió en obert. Però convindria recordar les xifres: Pablo Motos fa més d’una dècada que està per sobre del 15% de quota i més de dos milions i mig d’espectadors, com a mínim, de mitjana. Això són dades, no conjectures ni suposicions. De manera que l’especulació, televisivament parlant, no només és esbojarrada, sinó que també fica Broncano en una situació tan demencial com insuportablement incòmoda.

En cas que acabi fitxant per TVE, ¿quines audiències s’espera que faci per derrocar Motos? Partint pràcticament de zero ¿arribar al 15%, sis punts per sobre de la mitjana de la mateixa La 1 de TVE? La nova presidenta d’RTVE hauria de fer un exercici de realisme i fer un cop d’ull a l’històric de les seves audiències. Des del 2019, les seves mitjanes anuals no arriben ni al 10%.

Notícies relacionades

Entreteniment escumós

En alguns àmbits governamentals el que de Motos suposo que molesta no és el seu entreteniment escumós, sinó les taules polítiques que munta, opinions que arriben a moltíssima gent. Atès que gairebé les mateixes espectaculars audiències les aconsegueixen també els informatius d’Antena 3, de Vicente Vallés i Sandra Golpe, ¿pensa TVE fitxar paral·lelament algú que els contraresti? El més tremend és el que tot això amaga: ¿es tracta d’informar millor o d’anar contra el que no agrada al Govern? Home, dins d’aquest maniqueisme televisiu potser el més efectiu seria que TVE fitxés Motos. ¡Serà per diners!

Temes:

Antena 3