Al Bano va dir: ja n’hi ha prou, que no furguin més sobre la seva filla

Al Bano va dir: ja n’hi ha prou, que no furguin més sobre la seva filla

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S on insaciables. I no tenen escrúpols. Al Bano està a Espanya promocionant la seva gira, i a Telecinco li han dit que vagi programa De viernes, que li donaran visibilitat i empara. ¡Ah! Res és gratis a Tele 5.

Li van fer la promoció de la seva gira, sí, però abans va haver de suportar la retroexcavadora aplicada sobre ell i sobre la seva filla Ylenia, que va desaparèixer a Nova Orleans el 1994. A l’hora de furgar, en aquesta cadena el temps s’atura i s’utilitza al seu gust. No va poder aquest programa aquesta vegada recórrer a Lydia Lozano i tornar a repetir aquelles cafres sessions televisives especulant sobre si Ylenia era viva, advertint fins i tot "té fills mulats i resideix a Santo Domingo". No ha pogut Telecinco repetir aquestes sessions, que tant negoci li van proporcionar fa 15 o 20 anys enrere, perquè Lydia Lozano forma part del grup de Sálvame que la cadena va expulsar de la seva graella. Però han suplert la seva absència abocant sobre Al Bano tot el camió de l’arxiu que posseeixen –i és enorme– sobre la desaparició de la seva filla.

És veritat que el mateix Al Bano va alimentar, anys enrere, en la mateixa morbositat de Telecinco, tot aquest assumpte. Però aquesta vegada es va plantar. Va dir: kja n’hi ha prou. Fins a dues vegades va demanar que deixessin de furgar sobre la seva filla. "¿No tenim cap altre argument aquesta nit? (...) De veritat, ¿no tenim cap altre tema?". Curiosament, aquella nit, a més de Telecinco, Al Bano va aparèixer també a La 2 de TVE, en el programa Plano general. El seu presentador, Jenaro Castro, va ser més delicat i respectuós. Sobre Ylenia només li va preguntar una vegada. I Al Bano va respondre amb tristesa infinita: "Ha sigut un gran amor interrotto".

Notícies relacionades

MARIA ÀNGELS FELIU. Posats a commemorar aniversaris tristos, a Col·lapse (TV3) van recordar que fa 30 anys del segrest i alliberament de la farmacèutica d’Olot Maria Àngels Feliu, després de 492 dies tancada en un zulo. Va ser oportú l’apunt de Frederic Vincent dedicant una pinzellada al paper de la tele en aquest segrest, en particular les canallades de Pepe Navarro a La sonrisa del pelícano (A3 TV). Va recordar Vicent: "Va ser molt bèstia. Va arribar a dir que no hi va haver segrest i que Maria Àngels s’ho havia inventat".

Sí, la infàmia televisiva sense límits. Avui a Navarro, un ocell ben negre, li continuen donant camp televisiu, i porta a terme patètiques postures en el programa El desafío.