Pablo Motos, campió del món del pes formiga

Pablo Motos, campió del món del pes formiga

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

A Pablo Motos el segueixo cada nit des que El hormiguero va debutar a Antena 3 el setembre del 2011. No l’havia vist mai tan content com dilluns passat, amb la visita del lluitador d’arts marcials mixtes Ilia Topuria, recent campió mundial de l’Ultimate Fighting Championship en la categoria de pes ploma. Va ser una entusiàstica sessió.

Motos disfrutava analitzant aquest últim combat de Topuria contra l’australià Volkanovski, que va derrotar per KO en el segon assalt. Li demanava Motos, amb indissimulada delectació, que li expliqués l’estratègia que el va portar al triomf. I Topuria li explicava que el que va ser fonamental va ser tallar-li els angles de fuga, poder tenir-lo quiet i projectar llavors una sèrie, una combinació llarga de cops, fins al cop amb la dreta a la mandíbula que el va noquejar. Li va preguntar Motos en un moment donat: "¿I quin és el teu pròxim somni?". I Topuria va contestar: "Tenir el DNI espanyol". Doncs ja el té. Ahir va ser rebut per Pedro Sánchez i li va dir que això del DNI està fet.

Hi va haver un altre instant que segons el meu parer mereixia més ampliació. Quan li va preguntar per si participava en el món de les apostes. Va contestar que pot apostar, però no en contra seu. ¡Ah! El fabulós negoci de les apostes mou més diners que la televisió. En bàsquet, per exemple, van ser les empreses d’apostes les principals impulsores sotto voce perquè la final de l’NBA no fos a un partit sinó un play-off a set. Negoci rodó. Multipliquen els ingressos per set.

Notícies relacionades

Però aquí el més gloriós va ser veure la irreprimible satisfacció del presentador. És coneguda l’afició de Motos per l’art de la lluita. Hi ha penjats vídeos seus a la xarxa, boxejant amb el mateix Topuria i Omar Montes. Jornades al gimnàs practicat amb el punching ball.

L’octubre de l’any passat, en una altra visita de Topuria a El hormiguero, Motos li va demanar: "¡Fes-me un matalleó, però no pressionis gaire!". I gaudia mentre l’escanyava suaument. ¡Ah! Aquesta afició de Motos potser és una compensació: triomfa a la tele fent un programa bàsicament infantil i escumós i ho compensa fent-se la il·lusió que és un ferotge lluitador en les seves estones d’oci. A l’entrar Topuria al plató, Motos no s’hi va poder resistir i es va lligar el cinturó. Meditable estampa. Campió del món del pes formiga.