Ensenyant una Nintendo,el nadó neix més ràpid

Ensenyant una Nintendo,el nadó neix  més ràpid

FERRAN MONEGAL

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

U na parella en la quarantena va visitar la consulta del ginecòleg Dr. Wyo (La Sexta) i li va demanat que els ajudés a tenir descendència. "Tranquils –els va respondre el doctor–, jo he portat més nens al món que Julio Iglesias". Celebro que a El intermedio hagin descansat un momentet de l’acudit polític i hagin abordat el tema de la natalitat, cada vegada més tardana i més minvant. El Dr. Wyo va dir als aspirants a pares: "Ara en els naixements els nens surten disparats perquè en comptes de fòrceps els ensenyo una Nintendo". I la futura mare va exclamar il·lusionada: "Ja hem comprat una tauleta per poder prohibir-l’hi quan neixi". En aquests breus i humorístics diàlegs hi ha molta veritat. L’actual realitat és un paisatge d’embarassos escassos i tardans. I una vegada produït el part, la criatura comença a viure una escalada a la recerca de pantalles: tele, mòbil, Nintendo, tauleta...

En la mateixa jornada televisiva, al matí, Susanna Griso (Espejo público, Antena 3 TV) va entrevistar José Antonio Marina. Aquest professor va ser el primer a avisar que la influència de la tele i les pantalles en els nens és letal. I que ja és impossible mantenir l’atenció dels alumnes a classe. El professor s’hauria de transformar en una espècie de youtuber fent cabrioles, contorsions, impactes, per aconseguir la momentània atenció de l’alumnat. Els sondejos demoscòpics adverteixen que un notable percentatge de nens, quan se’ls pregunta què volen ser de grans, contesten: ¡influencers! També diuen: famosos de la tele i concursants de realities. Aquest és el panorama.

¿On aprenen els polítics?

Notícies relacionades

Marina va formular al final una pregunta inquietant: "¿On aprenen els polítics a ser governants?". Ell mateix la va contestar: "Enlloc". Aprenen només a aconseguir el poder, format conflicte, és a dir, a veure com t’aniquilo perquè ets el meu adversari. El que no saben és resoldre els problemes dels ciutadans.

En la tertúlia política d’El hormiguero (Antena 3 TV) han ressuscitat aquell divertit comentari de Groucho Marx a Una nit a l’òpera sobre l’inventor dels macarrons farcits de bicarbonat, que al mateix temps que causen indigestió la van curant, fins que arriba el col·lapse gàstric total. Van arribar a la conclusió que l’actual fabricant de macarrons amb bicarbonat és Pedro Sánchez.