TU i jO SOM TRES

"¿De veritat es creu vostè que jo soc el cervell de Tsunami?"

"¿De veritat es creu vostè que jo soc el cervell de Tsunami?"

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Sempre atent a la moguda nostrada, Xavier Graset va entrevistar Oriol Soler al Més 324 (TV-3). ¡Ah! Soler està adquirint últimament una notable rellevància mediàtica. Des que el 2019 va ser imputat com a peça rellevant de Tsunami Democràtic –i ara amb la investigació reactivada–, el seu rostre ha començat a aparèixer a les pantalles del telehipòdrom nacional. Està arribant a la categoria de celebrity del procés fins i tot per al gran públic que no està al corrent de la pomada catalana.

Graset va arrencar sintetitzant els seus últims moviments com a director general del Grup Abacus. S’ha associat amb Jaume Roures, i va advertir que també compta amb Tatxo Benet com a soci. És una dada tranquil·litzadora. Demostra que el trist i sonor trencament entre Roures i Benet a Mediapro podria haver sigut únicament una mica de teatre. Commedia dell’arte. Per dissimular. I, qui sap, potser qui acabarà venent el seu paquet accionarial serà el grup xinès Hontai, i ells recompraran –amb Oriol Soler de partner– i crearan un altre gloriós imperi que es podria dir Pro Media Abacus, posem per cas. Perfilada la dinàmica expansiva –va afegir fins i tot que la pròxima adquisició serà l’empresa logística Àgora–, Graset li va preguntar per la causa de la seva imputació. I Soler va respondre, relaxat: "¿De veritat es creu vostè que jo soc el cervell de Tsunami?".

Notícies relacionades

I dit això va passar primer a fer una menció molt carinyosa cap al Govern de Sánchez ("m’hi uneixo perquè estan fent, estan construint, estan anant cap endavant") i seguidament va resumir el seu ideari: "Aquest país necessita que construïm. A Catalunya la normalitat és, i ha de ser, una acció política. En aquest país, a més de ser editor, forner o pare de família, també cal ser activista. I jo, entre milers, en soc un més". Interessant. Una èpica. Una missió. Construcció. Estructures. País. ¡Ahh! Oriol Junqueras ho deia d’una manera apassionant: "¡Eixamplar la base!". I Soler sap que a la base, perquè pugi, s’hi ha de construir una bona bastida.

A la Catalunya actual, aquesta via té avantatges. Quan demostres eficàcia i a més bona condició d’apòstol i missioner per la causa, trobes abric i carinyo institucional. Ara mateix a Soler TV-3 ja li ha comprat, d’una tacada, el documental sobre Núñez i la sèrie Jo mai mai. Són detalls, però reconfortants.