Lluita lliure mexicana per a l’Esteban i la Patiño

Lluita lliure mexicana per a l’Esteban i la Patiño

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

N etflix acaba de penjar el nou viatge dels orfes del Sálvame, la pintoresca troupe dels desheretats de Tele 5. Belén Esteban, María Patiño, Kiko Matamoros, Chelo García Cortés, Kiko Hernández, Lydia Lozano, Víctor Sandoval i Terelu proven ara fortuna a Mèxic. Ha sigut una tournée molt fluixeta. Ens volien fer riure i gairebé que ens hem adormit.

Els analistes d’audiències adverteixen que l’interès dels televidents ha retrocedit respecte a Miami, la seva primera aventura. Es confirma que aquest tour, en l’univers Netflix, només genera atenció local. O sigui, és un celtiberia-show de proximitat. Fora d’Espanya passen inadvertits. Això ja els ho va dir la increïble Laura Bozzo, l’amfitriona que van contractar per rebre’ls: "Aquí, a Mèxic, vostès no són res. No els coneix ningú. Les cadenes de TV no els donaran ni un segon". Doncs sí, tot just arribar es van quedar parats. A tres d’ells els van concedir uns minutets al Canal 6, en el programa El chismorreo.

Notícies relacionades

Home, el lloc era oportú. Però va ser un vist i no vist. De manera que es van haver d’entretenir fent turisme: visita a la basílica de Guadalupe, menjar picant a base de gambetes amb xili, sessió purificadora amb una xamana que intentava treure’ls els mals esperits... Potser l’única que va disfrutar va ser Terelu. Es va presentar a un càsting per a un culebró, li va tocar una escena calenta i va haver de besar el protagonista. ¡Ahh! Terelu el va morrejar tres vegades seguides. I en volia més. Deia, il·lusionada: "¿Demà repetim la presa?". No la van seleccionar per al culebró, però al marxar va exclamar amb alegria: "No em menjava un torrat des de feia set anys i, mira, ¡aquí m’he emportat quatre petons!".

Per la seva banda, Belén Esteban i María Patiño es van interessar per la lluita lliure, un esport xou molt arrelat a Mèxic. Van anar a una vetllada i fins i tot es van fer fotos a l’estil de les emmascarades de Xochimilco. Chelo va dir a la Patiño en un moment donat: "Compte, no et confonguis. Aquí una cosa és dir chocho i una altra xochimilco". En fi... Ben mirat, és possible que, venint de les batalles del Sálvame, l’Esteban i la Patiño creguin que en la lluita lliure mexicana tenen un futur. No és el mateix. Les batalles als platós de Telecinco són molt més tremebundes. Els cops que allà es reparteixen amb Reflex no es curen.