El nou ‘Sálvame’

Cocodrils, predicadors i malediccions: els 5 momentassos del ‘reality’ de Netflix ‘¡Sálvese quien pueda!’

Cocodrils, predicadors i malediccions: els 5 momentassos del ‘reality’ de Netflix ‘¡Sálvese quien pueda!’

FELIPE HERNÁNDEZ / NETFLIX

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Belén Esteban, Terelu Campos, Kiko Matamoros, Lydia Lozano, Chelo García Cortés, Víctor Sandoval, Kiko Hernández i María Patiño ja han desembarcat a Miami amb ‘¡Sálvese quien pueda!’ el ‘reality’ de Netflix en el qual els vuit excol·laboradors de ‘Sálvame’ fan ‘les Amèriques’ a la recerca d’un futur laboral. El xou ha recuperat el mateix esperit gamberro que tenia el seu predecessor, però ara amb els protagonistes fora del seu ecosistema natural, el plató. De moment, i a falta que a principis del 2024 s’estrenin els tres capítols restants (ambientats a Ciutat de Mèxic), el programa ja ens ha deixat uns quants momentassos.

El ‘judici’ a Lydia Lozano

No tots els protagonistes de ‘¡Sálvese quien pueda!’ arriben a Miami i es troben amb l’oportunitat de participar en un programa. Lydia Lozano s’ha de guanyar el seu lloc sotmetent-se abans a un judici per part de tres personatges de la televisió hispana dels EUA: Carolina Sandoval, ‘La Venenosa’; Andrés Hurtado, i Javier Ceriani. I la trobada acaba com el rosari de l’aurora, amb Lydia plorant i amenaçant de tornar a Espanya i la meitat dels seus companys enfadats entre ells. Entre ells, Víctor Sandoval i Terelu Campos, que a Miami han rebatejat com a Terelú, malgrat que ella insisteixi a remarcar bé la pronunciació del seu nom. De poc li serveix.

Rondant per la ‘casa maleïda’

Víctor Sandoval aprofita la visita a Miami per portar els seus companys als llocs que freqüentava quan vivia a la ciutat. I per rondar pels voltants de la seva antiga casa, la que va compartir durant vuit anys amb la seva exparella, Nacho Polo. El descobriment de la mort de la nova propietària de la vivenda, a qui ell la hi va vendre, li va de primera per sentenciar que la residència està maleïda. No falta la música de pel·lícula de terror de fons, mentre Sandoval passa per davant de la casa i se senya. «Ara tinc por que hagi sortit l’esperit d’allà i vagi amb algun de nosaltres», comenta després, alarmant els seus companys.

A la recerca de cocodrils

Una de les atraccions de Miami són les visites als pantans a la recerca de cocodrils. La ‘troupe’ de ‘¡Sálvese quien pueda!’ no vol faltar a la tradició i pugen en una embarcació per veure’ls de prop. Entre crits, albiren un amenaçador exemplar que se’ls acosta a poc a poc. «És com ‘Memòries de l’Àfrica’», assenyala il·lusionada María Patiño. Però hi ha algú que no disfruta de la visita, i no només perquè l’espantin els cocodrils: Belén Esteban acaba marejada i vomitant a l’embarcació.

Una sessió amb el predicador

Lydia Lozano s’emporta una sorpresa quan, en comptes de portar-la a un plató com a la resta dels seus companys, l’equip del programa la deixa en una casa que resulta ser un centre de culte. Però que té una audiència de milions de teleespectadors. Allà, assisteix a una sessió amb un predicador, José Montenegro, pastor de l’Església de Déu, que la cobreix amb les mans i l’anima a «deixar de ser una pecadora», mentre una dona allà present es desmaia. La col·laboradora en surt redimida, tot i que els seus companys no puguin resistir-se a les bromes. «¿Què, ja ets escolaneta?», li deixa anar Kiko Matamoros.

Ballant ‘El pavo real’

En diverses converses dels protagonistes del ‘reality’ apareix el nom del cantant José Luis Rodríguez, ‘El Puma’. Alguns comenten que fa anys que està malalt. Fins i tot veuen la seva estrella de la fama en un passeig per Miami. Així que quan, en el tercer episodi, l’artista els dona una sorpresa en un iot tots acaben amb la boca oberta. També perquè alguns l’havien confós, d’esquena, amb Jordi Hurtado. La sorpresa se l’emporta després el cantant, al veure com els seus convidats es llancen punyalades dialèctiques sense parar. Això sí, el grup acaba ballant al so de la cançó ‘El pavo real’ d’El Puma.