Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: És curiós, la gran cobertura del PP va ser a La Sexta

La crítica de Monegal: És curiós, la gran cobertura del PP va ser a La Sexta

La Sexta

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Des del punt de vista televisiu, és estrany el que acaba de passar amb l’acte del PP celebrat a Madrid. Les cadenes més amigues, més proclius a aquesta formació política, no s’han desplegat per proporcionar una gloriosa cobertura en directe.

Notícies relacionades

La cadena Trece TV, receptacle on habitualment festegen els líders del PP, va passar olímpicament de l’acte. Ens van donar la Santa Missa des d’Hinojosa del Duque, i després una entrevista-reportatge sobre Hakuna, moviment carismàtic cristià. A Toro TV, una altra plataforma que abraça amb carinyo tot el que incumbeix Vox i els populars, tampoc van dedicar ni un segon a cobrir l’acte. Ens van oferir reportatges sobre les festes de Sant Anton a Mirambel (Terol), i una entrevista amb el sacerdot, Legionari de Crist, Rafael Pou, autor del llibre ‘Filosofía de bar para un mundo postmoderno’. A TeleMadrid sí que van connectar en directe amb l’acte. Però va ser de forma succinta. Breu. El Partit Socialista de Madrid havia exigit que no es destinessin recursos de la tele pública per cobrir un acte particular d’un partit, i TeleMadrid va optar per un equilibrisme inestable. Va connectar en directe, però només una estona. Van passar ben aviat a un reportatge sobre el món de les abelles i les bondats de la mel. Les altres grans cadenes del telehipòdrom (TVE1, T5, Antena 3 TV) no van oferir cap directe. L’única que va estar retransmetent àmpliament, des de les 12.30 fins a les 14 hores, sense parar, va ser curiosament La Sexta. Cristina Villanueva va conduir aquest ‘Especial informatiu’. Va fer, això sí, una maniobra singular: va partir la pantalla en dos, i en una banda vèiem Feijóo en l’acte del PP, i en l’altra Pedro Sánchez a la Festa de la Rosa de Gavà. Va aconseguir un suggestiu contrast.

Es constata que passerells que han sigut aquest cop els de Feijóo a l’hora de mobilitzar les seves cadenes afins per aconseguir l’‘agitprop’. Haurien d’haver estudiat la TV3 dels anys processistes, quan era una ‘cheerleader’ insuperable. En una connexió que després, en el ‘TN migdia’ (TV3) van fer amb Madrid, van entrevistar participants en l’acte i deien que fins i tot s’havien hagut de portar el bocata de casa. Homeee, això es fa d’una altra forma. Es faciliten generoses bosses de pícnic als assistents, i tiquets per als espectacles musicals. Entrades per al ‘Malinche’ de Nacho Cano a l’Ifema, hauria sigut un detall apropiat.