Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Un cavallet de cartró per a la ‘guerra santa’ d’Aznar

La crítica de Monegal: Un cavallet de cartró per a la ‘guerra santa’ d’Aznar
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Em sembla que els que han entès millor l’últim missatge d’Aznar han sigut els de ‘El intermedio’ (La Sexta). El virtuós cardenal-alferes representant de l’‘Església Aznariana’ (Wyoming) ha pujat en un cavall, i brandint el crucifix i l’espasa s’ha posat a cavalcar. El crit de combat és «¡La Croada contra Sánchez!». O sigui, una ‘guerra santa’. Però observem bé l’escenografia bèl·lica: el cavallet és de cartró, i l’espasa, un obrecartes. O sigui, segons aquests sarcàstics televisius, l’anomenada ‘rebel·lió aznariana’ probablement l’únic que aconseguirà del personal afí a les seves idees serà una domèstica cassolada. És un exercici de gran comoditat: surts a la finestra, amb la cassola, una estona, i no has ni de sortir de casa.

 

TAMPOC VA TRIOMFAR LA DIADA A TV3.– La gran majoria de cadenes han considerat que la manifestació que va impulsar l’ANC per a la Diada no va ser precisament un èxit de convocatòria. Televisivament parlant hi ha una dada que ho avala: TV-3 va desconnectar pràcticament quan va acabar allò de la plaça d’Espanya. Altres anys, quan TV3 era ‘cheerleader’, passaven a plató i afegien de seguida una taula d’opinants ‘hooligans’ que ens anaven escalfant fins a l’arribada del ‘Telenotícies’. Aquest any van desconnectar ràpid i ens van col·locar l’‘Està passant’. Ni tan sols era un programa original, eren uns reescalfats d’edicions passades.

Notícies relacionades

 AMNISTIA PER DESCONGESTIONAR PRESONS.– Tot el telehipòdrom nacional està excitat discutint si allò de l’‘amnistia’ cap o no cap en l’ordenament constitucional. Ahir a la nit la consellera de Justícia Gemma Ubasart va ser entrevistada per Xavier Graset (‘Més 324’, TV-3). Es va reafirmar en l’amnistia, assenyalant les seves bondats. I va advertir: «També serveix en moments en què la població penitenciària ha crescut molt. S’han aplicat amnisties per buidar les presons». ¡Ahh! Pot semblar bàrbar amnistiar per ‘overbooking’ de personal empresonat. Però compte, recordo que l’octubre del 2013 va ser notícia mundial una proposta del president de la República d’Itàlia Giorgio Napolitano: impulsava una amnistia generosa i àmplia perquè les presons italianes estaven a petar. El que ja no recordo és si allò va arribar a prosperar.