Les polèmiques d’una periodista i dona amb caràcter i sense filtres
5
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que en els últims temps a María Teresesa Campos se l’ha relacionat amb un món rosa on es mouen amb facilitat les seves filles Terelu Campos i Carmen Borrego (i la seva estimada ‘fillola’ Rocío Carrasco, al qual també va contribuir la seva participació el ‘reality’ ‘Las Campos’ i el seu sonat i mediàtic idil·li amb Bigote Arrocet, durant la seva llarga carrera la periodista ha protagonitzat grans èxits i fites en el periodisme, pels quals, sent justos, hauria de ser recordada. No obstant, com a periodista i dona amb caràcter i sense filtres que s’ha posat al capdavant d’innombrables programes ha protagonitzat algunes polèmiques que mereixen ser rememorades.

Un ‘reality’ a l’estil Kardashian

L’última, i per això més present polèmica, és la de la seva incursió al món del ‘reality’ al més pur estil Kardashian, de la mà de les seves filles, Terelu i Carmen, que, més dutxes en aquest món, segurament van ser a qui van animar que mostrés com vivia a la seva ostentosa mansió de la madrilenya urbanització de Las Rozas. Una vivenda amb 15 lavabos (perquè després diguin de la Preysler), 12 dormitoris, tres sales d’estar i dues cuines, un gran saló, gimnàs, piscina climatitzada, cine i ascensor (tot i que per exigències del guió la feien baixar per l’escala amb cops de taló i la imatge no era gaire elegant). La insolent exhibició del luxe que l’envoltava, l’exagerat ‘look’ a l’estil Hudrey Hepburn que lluia en un capítol (molt apartat del seu estil, caracteritzat per la seva meleneta cuidada i colorits vestits cenyits) i, sobretot, el seu criticat tracte al servei no van fer gaire bé a la seva imatge.

El «‘gilipolles’» Vasile

El setembre del 2004, quan era a Antena 3, cadena que l’havia fitxat per una quantitat suculenta quan estava en Mediaset,4, en el seu programa ‘Cada día’, li va dedicar unes dures paraules en ple directe a Paolo Vasile, llavors conseller delegat de la competència, tot i que sense citar-lo, encabritada perquè ell havia restat importància a la seva marxa. «Quan surt un imbècil dient tonteries. Jo no he vist una persona que hagi agafat una emprenyada més gran amb mi [...]», va començar. I va seguir: «Mira, et diré una cosa. ¡Calla ja i calla ja! Ves-te’n a la teva terra, que no et volen ni allà. ¡Ves-te’n i calla! ¡‘Gilipolles’! Que has perdut set punts. I nosaltres no estem més que començant», li va dir amb la seva natural desimboltura. I va coronar el seu discurs posant-se dret i amb un sonor: «¡‘Gilipolles’!». Anys després va confessar que aquell insult se l’havia cobrat bé el directiu.

Demandada per Aznar

En els seus programes estrella dels matins i de les tardes va convidar polítics rellevants, entre ells presidents i candidats a la presidència. Amb qui no es va atrevir a posar-se cara a cara va ser amb José María Aznar, perquè amb aquest va acabar als jutjats i pagant una multa de 60.000 euros. Es convertia així en la primera periodista de la democràcia que rebia una demanda d’un president del Govern. Els fets es remunten al 2007, quan en el programa ‘Protagonistas’, de Punto Radio, Campos va dir que era Aznar la persona de qui el dia anterior havien parlat en ‘Aquí hay tomate’ (Telecinco) com a protagonista d’una suposada crisi matrimonial. La periodista no es va pronunciar mai sobre la sentència, però un temps després va llançar una pulla a ‘¡Qué tiempo tan feliz’: «Em sento feliç perquè sé que al llarg d’aquests 50 anys mai la meva feina ha fet mal». Tot i que per pulles les que, com a dona progressista, li va clavar Mariano Rajoy, quan els alts mandataris encara no acudien a divertir-se a ‘El hormiguero’ i no era habitual que els posessin contra paret. 

El ‘cabreig’ amb Hermida

Com algunes de les grans periodistes d’aquest país, Campos també va ser una ‘noia Hermida’, ja que aquest li va donar una gran empenta a TVE al fer-li un lloc en el seu programa ‘Por la mañana’ per a la secció, ‘Apueste por una’, que ja feia a la ràdio. Allà van protagonitzar un moment molt incòmode quan un 28 de desembre el periodista li va recriminar que no hagués acudit al programa del dia 24. Llavors ella no va poder mossegar-se la llengua i li va deixar anar: «Vostè té molt mal costum de corregir la gent en directe [...] Ja n’hi ha prou, ja n’estic cansada». Va deixar els presents estupefactes. Però després van explicar (¿heu caigut en la data?) que es tractava d’una broma pels Sants Innocents. No obstant, la periodista, a qui fins i tot li saltaven les llàgrimes, va demostrar ser una gran actriu, talent que va aprofitar als seus esquetxos amb l’actor Paco Valladares en el programa ‘Día a día’.

De vida privada a mediàtica


Als començaments de la seva carrera havia portat una discreta vida privada amb el seu marit, José María Borrego Doblas, un periodista company de la ràdio amb qui es va casar amb només 23 anys i va tenir les seves dues filles, i de qui es va acabar separant. I el seu suïcidi (es va disparar un tret) la va marcar profundament. Després se li van conèixer diverses parelles –un gerent, un arquitecte, un periodista, un químic i un advocat–, però la relació més mediàtica va ser la que va tenir amb el còmic xilè Edmundo Arrocet (el famós Bigote Arrocet), a qui va conèixer en l’entrevista que li va fer a ‘Qué tiempo tan feliz’ el 2012 i amb qui es prodigava en petons i carantoines en la premsa rosa. La seva traumàtica separació, mitjançant el fred missatge de WhatsApp que li va enviar el còmic, també va causar molt enrenou i dures declaracions per part de l’ofesa periodista, que va trigar a superar-ho. 


. .