El programa de televisió que menys paga al seu presentador (malgrat ser un dels més populars)

És un dels concursos més vistos i amb més anys en antena de la petita pantalla

El programa de televisió que menys paga al seu presentador (malgrat ser un dels més populars)
2
Es llegeix en minuts

La televisió és, sens dubte, el gran mitjà de comunicació de masses. Amb permís de la ràdio i la premsa escrita, òbviament. Però la televisió és aquest aparatet que tothom (o gairebé) té a casa i davant el qual s'asseu almenys una vegada al dia.

Amb tals nivells d’audiència no és estrany que les cares més conegudes de la televisió tinguin sous estratosfèrics per al que és la mitjana del salari del comú dels mortals. No obstant, i malgrat les xifres que es manegen en alguns casos, no tots cobren un dineral, tot i que (insistim) comparats amb un treballador mitjà, és un sou elevadíssim.

I és que hi ha presentadors de televisió que cobren autèntiques fortunes per cada programa que graven. Tot depèn, és clar, de l’audiència que aconsegueixin i del seu caixet en cada moment.

Sous al descobert

Fa escassament unes setmanes, RTVE es va veure obligada a airejar el salari d’alguns dels seus presentadors més coneguts, cosa que va oferir dades molt sorprenents.

I és que hi ha un concurs de televisió molt conegut i popular a Espanya, amb anys en antena, i que no obstant és el que menys paga als seus presentadors. Cosa curiosa com a mínim, però tenint en compte que la cadena pública gratifica alguns presentadors externs amb entre 25.000 i 20.000 euros per cada programa que graven, el sou dels que donen la cara en aquest concurs és irrisori.

Julia Otero, Juan y Medio i Ana Morgade es troben entre els presentadors més ben pagats de la televisió pública (quan es van oferir les dades, pocs dies abans de l’inici de l’estiu), mentre que els d’aquest conegut i longeu programa de TVE són els més mal pagats amb diferència.

Conegut

Parlem de l’arxiconegut ‘Saber y Ganar’, que porta més de 26 anys en antena i que s’emet fins i tot els caps de setmana a La 2. El seu presentador, l’incombustible Jordi Hurtado tan sols percep 700 euros per cada programa, mentre que la seva companya Elisenda Roca, que s’encarrega de fer les preguntes de veu en off (substitueix al mític Juanjo Cardenal després que aquest es jubilés), cobra 184 euros per programa.

Potser el salari de Jordi Hurtado a ‘Saber y Ganar’ sembli molt (7.000 euros cada 10 programes) tenint en compte que gairebé cada dia s’emet una nova edició d’aquest popular concurs de cultura general.

Notícies relacionades

No obstant, si es mira la seva carrera professional (Jordi Hurtado és un dels més veterans de la casa) i la dilatada trajectòria del programa que presenta (un dels més longeus de TVE), el seu salari no sembla tan excessiu, sobretot comparat amb el que perceben altres companys de la mateixa cadena de televisió.

Això sí, per al sou mitjà que reben els espanyols, els diners que Jordi Hurtado cobra cada mes a ‘Saber y Ganar’ és una petita fortuna. Tot depèn del vidre amb què es miri.