Antena 3

Les deu perles de Feijóo a ‘El hormiguero’

Feijóo guanya Sánchez en audiència a ‘El hormiguero’ en el conjunt d’Espanya, però perd a Catalunya

Máxima tensió entre Pedro Sánchez i Pablo Motos a ‘El hormiguero’

Pablo Motos, més còmode amb Feijóo que amb Sánchez

Les deu perles de Feijóo a ‘El hormiguero’
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

La visita d’Alberto Núñez Feijóo, candidat del PP a la presidència del Govern, a ‘El hormiguero’ va deixar diverses perles que no van passar desapercebudes davant l’audiència, amb unes dades que han establert el rècord històric en quota de pantalla per al programa de Pablo Motos. Les al·lusions de l’expresident de la Xunta de Galícia al sanchisme, l’Espanya rural i, fins i tot, el preu de les taronges van protagonitzar algunes de les seves millors intervencions en el ‘late show’ d’Antena 3.

«¡Guanyaràs i ho saps!»

El líder del Partit Popular va revelar que guarda una bonica amistat amb Julio Iglesias. Tal és el grau de complicitat entre tots dos que el polític gallec va sorprendre el cantant madrileny amb una petició ben peculiar: «Li vaig demanar que em fes un mem amb un ‘¡Guanyaràs i ho saps!’», va recordar.

«Sánchez va dir que el sanchisme és maldat, mentida i manipulació i jo hi estic d’acord»


Recuperant les declaracions de l’actual president del Govern la nit anterior, que va defensar que de no haver avançat les eleccions hauria rebut igualment crítiques per part dels anticanchistes, Feijóo va aprofitar per subscriure aquestes paraules.

«Puc ser el primer president del Govern nascut a l’Espanya rural»

Feijóo va aprofitar la seva visita al programa de Trancas i Barrancas per compartir amb l’audiència quins són els seus orígens. Després de relatar com va transcórrer la seva infància als Maristes, on li «van ensenyar a pencar», el candidat del Partit Popular va enviar un missatge a l’audiència: «Si els espanyols volen, puc ser el primer president del Govern nascut a l’Espanya rural».

«El meu objectiu és nomenar una vicepresidenta»

Després de remarcar que no volia donar noms en la hipotètica designació de càrrecs que portaria a terme en cas de guanyar les eleccions generals, Feijóo va admetre a Pablo Motos que el seu objectiu és «nomenar una vicepresidenta». I no només això. El candidat a dirigir el pròxim mandat va assegurar que ja té algú al cap per ocupar aquest lloc, així com el de ministre d’Economia.

«Igualtat pot estar amb un altre ministeri»

En una mostra de quines són les seves intencions, l’expresident de la Xunta va exposar la seva voluntat de reduir el nombre de ministeris: «Universitats i Educació haurien de fer un interès per estar junts; Igualtat pot estar amb un altre ministeri; que la Seguretat Social pot estar amb Treball...», va dir. Així mateix, el convidat va defensar que dels 22 ministeris que hi ha, amb 14 «Espanya aniria millor».



«La llei trans no respecta el sexe biològic i el vulgaritza»

Seguint amb les seves propostes, Feijóo també va compartir un objectiu molt clar del Partit Popular: modificar la llei trans. «No respecta el sexe biològic i el vulgaritza», va afirmar el candidat del PP. «Continuarem responent, sens cap dubte, a tots els drets d’aquests col·lectius», va afegir.

El «conflicte» de la llei de l’avortament

Un altre dels punts en els quals va fer especial recalcament Pablo Motos a l’hora de preguntar al seu convidat va ser la llei de l’avortament. «Quan una menor vol interrompre el seu embaràs i els seus pares no li deixen, es planteja un conflicte que ha de decidir un jutjat de família en 48 hores. [...] Quan no està preparada per tenir un fill, probablement els pares l’acompanyaran en una decisió que suposo que respectaran».

«Estic content amb els pactes»

Més enllà de les eleccions generals del 23 de juliol, l’entrevista a Feijóo a ‘El hormiguero’ va servir perquè el polític gallec fes balanç dels resultats autonòmics i els consegüents pactes de govern: «Estic molt content amb els pactes que estem fent», va reconèixer. També va fer al·lusió a les negociacions al País Valencià, i va destacar que «pactar o formar govern amb una persona que porta una sentència per abusos verbals contra la seva exdona» es tractava d’una línia vermella.

«Preu de taronges per quilo: 0,12 euros»

Sense cap dubte, aquesta va ser una de les frases de l’entrevista. Feijóo va comparar el preu de les taronges amb el de les bosses de plàstic: «Avui he vist un anunci molt bo. Preu de taronges per quilo, 0,12 euros. Preu d’una bossa de plàstic, 0,15 euros. ¿A vostè li sembla lògic que una bossa de plàstic valgui més que un quilo de taronges?», va preguntar al presentador. Amb tot, les xifres a què va fer referència el candidat del PP es troben molt lluny del cost real d’aquesta fruita als supermercats, la qual cosa va despertar multitud de reaccions per part dels televidents.

Canvis en la llei d’eutanàsia

Entre les lleis a què va fer referència l’expresident de la Xunta de Galícia també hi ha la llei d’eutanàsia. «Potser aquesta persona pensa això avui, però al cap d’una setmana, en altres condicions, no prendria aquesta decisió i és irreversible», va justificar.