Torna ‘¿Te lo vas a comer?’

Alberto Chicote: «Hi ha un mercat de ressenyes falses de restaurants per comprar»

Alberto Chicote: «Hi ha un mercat de ressenyes falses de restaurants per comprar»

ATRESMEDIA

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alberto Chicote s’ha fet famós intentant reflotar restaurants en crisi a ‘Pesadilla en la cocina’, però també l’hem vist denunciant irregularitats al sector alimentari a ‘¿Te lo vas a comer?’. «No és que a Espanya mengem malament, sinó que per desgràcia sempre hi ha algun espavilat que aprofita aquest sector per treure’n benefici fent les seves malifetes», afirma el xef. A partir d’aquest dijous 22 de juny (La Sexta, 22.30 hores) torna a investigar nous fraus relacionats amb el que mengem en la cinquena temporada del programa.

El mateix Chicote ha viscut en primera persona el que suposa ser víctima d’una estafa relacionada amb el món de la restauració. «Fa un any, quan estava amb el meu nou restaurant acabat d’obrir, vaig rebre un correu d’un senyor que no coneixia de res dient-me que segur que volia començar amb unes quantes ressenyes de cinc estrelles, que em posés en contacte amb ell perquè en negociéssim un preu», rememora encara ofès. «Desconeixia completament que això passava, perquè surto poc i, quan surto, vaig a locals dels meus amics, que ja sé que cuinen bé i no miro quines valoracions tenen», afirma.

Allà va descobrir que «hi ha un mercat de ressenyes falses per comprar». «M’oferien crítiques positives amb diferents textos o que podia escriure jo i ells s’encarregaven que la xarxa de gent que tenen les publiqués. Però també es compren les ressenyes dolentes, i no per gaires diners. Segurament menys del que ens imaginem», reitera l’habitual ‘partenaire’ de Cristina Pedroche en les campanades d’Antena 3.

En un altre dels reportatges d’aquesta cinquena temporada, ‘¿Te lo vas a comer?’ posa el focus en els menús del dia dels restaurants. «Amb els temps que corren, amb l’escalada de preus els productes han anat pujant. En alguns casos, els menús també s’han encarit, però en d’altres s’ha hagut de deixar la qualitat una miqueta de banda o dedicar-se a cuinar un altre tipus de coses», explica.

Dels casaments als bolets

Els al·lergògens dels aliments, el comerç de bolets i les irregularitats en els càterings de casaments i comunions són altres dels temes que aborda aquest any el programa de Chicote, que ha vist de tot a les cuines espanyoles. ¿El pitjor? «Segur que esperes que et respongui que algun bitxo desconegut o tal quantitat de merda que no es pugui pesar en una bàscula de tonatge. Però no, el pitjor que m’he trobat és desànim, desinterès, falta de preocupació... Tot això és l’arrel del que passa després», afirma Chicote.

Notícies relacionades

En els seus ja 10 anys de trajectòria televisiva, el xef se sent particularment orgullós dels programes que ha fet relacionats amb l’alimentació «a les residències, els hospitals, les escoles, en tots aquests llocs on el públic està bastant desvalgut i ningú aixeca la veu per preguntar què està passant, almenys amb l’altaveu que tenim nosaltres a ‘¿Te lo vas a comer?’, apunta Chicote, que ja prepara nous capítols de ‘Pesadilla en la cocina’, convertit ja en un clàssic televisiu sobre el qual, no obstant, sempre hi ha sospites a les xarxes que les situacions i els protagonistes que presenten són tan particulars que no poden ser reals.

«No, no són actors», assegura el xef. No els necessiten perquè la vida real ja els proporciona bons casos per al programa. I ho justifica: «Segur que quan surts per la porta de casa teva, a dues illes per una banda i a dues illes per l’altra hi ha un lloc que mai entraries a menjar-hi».