Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Bonica, et dono cent mil lires si et fiques al llit amb el meu marit

La crítica de Monegal: Bonica, et dono cent mil lires si et fiques al llit amb el meu marit
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Nou culebró turc per a les tardes d’A-3 TV. Es titula ‘Pecado original’. L’arrencada ha sigut colossal, molt ben dissenyat perquè el personal quedi atrapat des del primer segon.

Una dama madura, ostentosa i pija (Ender), casada amb un multimilionari faldiller (Halit), contracta una jove i guapa cambrera (Yildiz) i el primer dia de feina li diu: «Bonica, seu i escolta. Et dono cent mil lires si et fiques al llit amb el meu marit. Us he d’enxampar al llit a l’habitació d’un hotel». I la cambrera, que està molt necessitada de diners, diu que sí. ¡Ah! Aquest començament és molt addictiu. Sembla que els guionistes li han donat un pas de rosca a aquella pel·lícula del 1993, ‘Una proposició indecent’ –va ser un gran èxit de taquilla– en la qual el riquíssim Robert Redford els ofereix un milió de dòlars a Demi Moore i al seu marit Woody Harrelson a canvi de passar una nit amb ella. O sigui, el marit serà un cornut, però amb banyes d’or, cosa que consola molt.

Notícies relacionades

La variant turca d’aquest argument és fins i tot més recargolada. El que vol la fastuosa Ender és divorciar-se del seu marit enxampant-lo al llit amb una altra, i així poder denunciar-lo i quedar-se amb la seva fortuna. Naturalment tot és molt primitiu en aquest culebró. Dolents dolentíssims, bons boníssims, sense termes mitjans com tot maniqueisme, i una visió fastuosa de Turquia, malbaratament al màxim, cotxassos, joies, luxe ostentós i milionaris toscos plens de mal gust. Hi ha una trama paral·lela, que protagonitza la germana de la cambrera (Zeynep), una delicada jove, noia honrada i virtuosíssima, que entra a treballar en una empresa i el guapo i ric pollastre que la dirigeix ja s’ha fixat en ella i està coladíssim. Aquesta segona historieta és similar a un altre culebró que va estrenar T-5 sense cap èxit el 2021, ‘Love is in the air’; però ja sabem que a Telecinco els culebrons turcs tampoc els funcionen –els llatinoamericans menys encara– en canvi a A-3 tenen molt èxit. Aquest ‘Pecado original’ –juntament amb ‘Tierra amarga’ – està deixant els ‘Sálvame’ anat a rebuf.

Descobrir com agafen el madur millonetis al llit amb la jove cambrera produeix excitació col·lectiva en nuclis d’audiència significatius. Com a dada curiosa assenyalem que un dels grans espònsors, un fidel patrocinador d’aquests culebrons turcs de les tardes d’A-3 TV, és una acreditada empresa que fabrica cola, pasta adhesiva, per a dentadures postisses.