Els premiats, a Montjuïc

Els Ondas de la normalitat

El Palau Albéniz rep Andreu Buenafuente, Elena Rivera, els Javis, Luz Casal i Manuel Carrasco, alguns dels guardonats en aquesta edició

Els Ondas de la normalitat

DAVID ZORRAQUINO / EUROPAPRESS

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Brilla el sol i ni rastre de mascaretes als jardins del Palauet Albéniz de Montjuïc de Barcelona, on se celebren un any més (a excepció del 2017 de trist record, que ‘van emigrar’ a Sevilla, i el 2020, suspesos per la pandèmia). Dos ingredients, l’absència de pluja i la de restriccions, que permeten que desfilin i atenguin els mitjans els premiats d’aquesta 69a edició, hores abans de la recollida del preuat cavallet alat a la gala del Liceu. Bé, tres: i a la ciutat que els va veure néixer i que està orgullosa d’acollir-los, segons en recorda a la premsa una exultant Ada Colau, la seva alcaldessa.

Dos dels més matiners en la trobada amb la premsa dels guardonats són una veterana i una jove promesa de la cançó. Luz Casal, amb aparença de diva pel seu estilisme, però terriblement pròxima, que adverteix: «No sento que sigui un premi com si fos final, perquè el meu treball actual prova que soc a l’equador de la meva carrera. Però em fa il·lusió». I l’ex-Auryn Dani Fernández, amb les idees molt clares sobre la seva carrera i el que no vol: «Que és fer música que no surti del cor».  Aviat apareixen els artífexs d’aquest èxit inqüestionable que és ‘La que se avecina’, Alberto i Laura Caballero i Daniel Deorador. «Premiar el ‘mainstream’ està molt bé», diu Alberto Caballero, que afegeix: «Com el príncep Carles, no havíem perdut la fe, perquè fa 15 anys que fem la sèrie».

‘Cardo’ i ‘La que se avecina’

També celebren l’èxit d’una sèrie totalment oposada, ‘Cardo’ (Atresplayer), Javier Calvo i Javier Ambrossi, els Javis, com a productors, i les creadores Ana Raujas (també la protagonista) i Claudia Costafreda. Els Javis són els Javis i acaparen tota l’atenció, però ells insisteixen a destacar l’impecable i atrevit treball de les dues talentoses joves. Es troba pletòric un altre talent, que de jove no en té res malgrat que sempre ho sembli, Jordi Hurtado, pel premi de ‘Saber y ganar’, com li explica tot el que el volgués escoltar. «Hem aconseguit crear una marca. I que ens vegin totes les generacions», proclama .

Marc Rivas, el ‘xef’ de TV-3 («un cuiner reciclat», com es defineix), es congratula de les audiències del ‘Joc de cartes’, el programa premiat, sense oblidar el seu ‘Cuines’, que tantes alegries li està donant també. A ell i a la cadena. «Ens ho passem molt bé gravant-lo», afirma. Andreu Buenafuente, per la seva banda, diu celebrar un premi que «és més de mèrit». «Perquè de presentador, quan fa un any que no faig el programa...», diu fent broma. I diu que és feliç per la sèrie que ha fet amb el seu inseparable Berto, ‘El otro lado’, i pels nous projectes que s’entreveuen. «Seré on tingui sentit ser», assegura.

Els millors actors

A Javier Cámara, el millor actor aquest any per donar vida a un impagable Juan Carrasco a la saga ‘Vota Juan’, ‘Venga Juan’ i ‘Vamos Juan’, se l’espera, però no hi va. La que sí que hi és és la millor actriu, Elena Rivera, títol ben merescut perquè no han sigut un, sinó tres, els excel·lents treballs que han vist la llum aquests mesos, algun simultàniament: ‘Alba’, ‘La sequía’ i ‘Los herederos de la tierra’. «Hi ha tantíssimes actrius que això que un any pensin en tu és d’agrair», diu, sempre humil. A última hora arriba l’esperat Manu Carrasco, Ondas per la gira La Cruz del Mapa, que ha esgotat entrades en menys d’una hora de Corazón i Flecha. «Soc molt feliç, perquè un artista on millor es mostra és en un concert», confessa 

Notícies relacionades

Arriba el moment de la foto de rigor amb les autoritats. Falta Hurtado, que està fent l’última entrevista. Corre cap al grup. «Espereu, espereu. ¡Que falta el principal!», diu fent broma. S’hi incorpora. Comença la sessió, però de sobte arriba un altre ressaguer. Carlos Francino, amb jupa de motorista. Un se l’imagina ascendint a tota marxa per Montjuïc a cavall d’una Honda… per anar als Ondas. ¿Faltava «el principal» i era ell? Per a Prisa ho és. Ja que porta 17 anys ininterromputs a La cadena SER al capdavant de programes com ‘Hoy por hoy’ i ‘La ventana’. Una llarga carrera per la qual ha sigut premiat. Aquesta nit, tots a la gala.