El dur Roy Kent

Brett Goldstein, l’actor de ‘Ted Lasso’ que va haver de confirmar que és de carn i ossos

El còmic britànic, també guionista i productor de la sèrie, es va emportar l’Emmy a millor secundari pel seu paper de Roy Kent

Brett Goldstein, l’actor de ‘Ted Lasso’ que va haver de confirmar que és de carn i ossos

APPLE+

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest divendres 8 d’octubre, Apple+ tanca la segona temporada de ‘Ted Lasso’ segellant el seu títol de sèrie revelació que es va guanyar l’any passat amb el prestigi que donen els premis. La ficció sobre l’optimista entrenador de futbol americà que es guanyava un lloc al cor dels jugadors i aficionats de l’AFC Richmond de la Premier League anglesa es va emportar aquest setembre la grossa com a millor comèdia de l’any en els Emmy, a més del guardó de millor protagonista per a Jason Sudeikis i els de secundaris per a Hannah Waddingham i Brett Goldstein. Però a part de reconeixement del públic i de la crítica, si hi ha un tema pel qual ja ha fet parlar aquesta temporada la sèrie és pels rumors sobre un de personatges principals, el rude Roy Kent, i la possibilitat que no li donés vida un intèrpret de carn i ossos, sinó que el recreés un actor de manera virtual.

Des de fa uns mesos, als fòrums de Reddit circulava la teoria que l’antiga estrella de l’AFC Richmond i ara tècnic ajudant de Ted Lasso era en realitat una creació artificial mitjançant CGI (gràfics generats per ordinador). El seu impol·lut pèl facial i la seva perfilada barba, a més de la hieràtica actuació de Brett Goldstein, van fer que es disparessin les conjectures sobre que a Apple estaven experimentant amb el personatge com si es tractés d’un jugador tret de l’últim videojoc FIFA.

Divertit desmentiment

Tant es parlava del cas que fins i tot el mateix actor va haver de sortir al pas a seves xarxes socials desmentint els rumors recorrent a l’humor anglès. Parapetat darrere d’una emoticona amb la seva cara, Goldstein va fer broma: «Soc un home humà normal completament real, que simplement resulta que visc en un estudi d’efectes especials, i que faig coses normals com ara renderitzar, emmagatzemar ‘buffer’ i transferir dades».

Guionista, productor i intèrpret de ‘Ted Lasso’, Goldstein (Sutton, Regne Unit, 1980) va entrar en la sèrie d’Apple+ gràcies a Bill Lawrence (‘Scrubs’), cocreador de l’aclamada comèdia junt amb Sudeikis, a qui coneixia d’un dels molts pilots que havia rodat i que no havien arribat a bon port. Al principi, el van contractar només per escriure guions, però va aconseguir convèncer els seus caps que era l’indicat per interpretar el malparlat Roy Kent, el jugador malcarat en l’ocàs de la seva carrera. Tot i que al principi els capitostos el veien més com a Higgins, l’eficient ajudant de la presidenta del club.

Duresa i tendresa

Goldstein ha sabut combinar la duresa i la tendresa que requeria el paper de Kent, a qui igual el veiem malparlant contra els àrbitres tant al camp com en la seva efímera etapa de comentarista esportiu que exercint gairebé de pare de la seva perspicaç neboda, de qui sol fer de cangur entre partit i partit. Perquè de taules li’n sobraven, després d’haver participat en més d’una trentena de títols, des de la comèdia sobre la tercera edat de Ricky Gervais ‘Derek’ i la incombustible ‘Doctor Who’ fins a la fantàstica ‘Soulmates’, en què exercia com a productor i guionista.

Notícies relacionades

La seva biografia també està relacionada amb Espanya, ja que després de graduar-se a la Universitat de Warwick en Cine i Feminisme va estar vivint durant un temps a Marbella. Va ser quan el seu pare va comprar un club d’‘striptease’ durant la seva «crisi de la mitjana edat», com la va definir el seu fill. L’actor no va desaprofitar aquesta curiosa experiència vital i la va plasmar anys després en un espectacle de comèdia que va presentar en un festival teatral d’Edimburg.

Immers ja en l’escriptura de la tercera temporada de ‘Ted Lasso’, i després d’haver-se divertit escrivint i dirigint una paròdia sobre l’exitós ‘reality’ ‘Love island’, ara toca veure si les seves tàctiques com a entrenador (en la ficció) són tan efectives com el seu talent interpretatiu (en la vida real). ¿El seu personatge serà decisiu perquè l’AFC Richmond torni a pujar a la Premier League? Molts teleespectadors estan convençuts que el seu pragmatisme és la millor combinació amb l’enèrgica filosofia positiva de Ted Lasso.