Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: TV-3, menys política i més Marta Torné

La crítica de Monegal: TV-3, menys política i més Marta Torné
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Circula un rumor pels jardins de TV-3: diuen que s’està dissenyant el seu futur immediat amb menys política i més xou, més espectacle i més ‘fest’. Al ‘Polònia’ ens han fet una peça humorística respecte a això. No sé si ha sigut un encàrrec per anar donant consistència a aquest rumor que circula.

Han aparegut diverses criatures del xou musical ‘Eufòria’, i cantaven: «Cuando la actualidad ‘ja t’ha inflat els ous’ hace falta hacer más ‘xou’ / Nadie sabe quién son Bolaños o Batet / La política ya no tiene interés» i remataven amb una estampa en la qual apareixia l’imitador del president Pere Aragonés, però amb la seva cara tapada amb una careta de la versatil ‘show-woman’ Marta Torné. I ens fan aquesta recomanació: «Si voleu triomfar, en lloc d’Aragonès ¡poseu la Torné!». O sigui, que hi ha interès a TV-3 per incrustar en l’audiència la idea que, ben aviat, la seva programació serà menys doctrinària i hi haurà més sifó.

¡Ah! Em costa de creure que es mantingui aquesta idea a partir del setembre. El missatge que a Felix Bolaños i Meritxell Batet no els coneix ningú podríem discutir-ho, però potser tenen raó, entenent l’audiència de la tele com un magma de coneixements limitats, o amb interessos selectius per dir-ho més fi. Però, sens dubte, si Batet i Bolaños són uns desconeguts, imaginin-se els del grupet de Waterloo. M’estranyaria molt que TV-3 deixés d’enfocar-los amb la devoció i la persistència que ho està fent des del 2017.

Notícies relacionades

Sense la visibilitat que TV-3 contínuament els brinda, la invenció del ‘Consell de la República’ es quedaria sense megàfon, sense servei d’‘agitprop’, és a dir, acabaria com quan punxes un globus i fa piiff i es dissipa. De manera que una cosa és que TV-3 atenuï en els seus programes el tractament de la política, i una altra que deixi de ser la gran cadena ‘cheerleader’ del procés, amb tota la seva parafernàlia de doctrina, activistes, trinxeres, homilies, falsos humoristes i legió d’escolans, tan ben instal·lats a Sant Joan Despí.

Allò de Marta Torné com a ‘superwoman’ de l’entreteniment –molt ‘fest’, molt xou i molta eufòria– és perfectament complementari i compatible. Pot fins i tot que ajudi TV-3 a ampliar parròquia (el ràting màxim assolit per un programa són 600.000 televidents) i a partir d’allà abrigar l’esperança d’‘eixamplar la base’, que és aquest mantra tan ple d’il·lusió i, ara com ara, de fantasia.