Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La fabulosa capsa de Pandora de Julio Iglesias

La crítica de Monegal: La fabulosa capsa de Pandora de Julio Iglesias
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Amb els Papers de Pandora està passant el que el 2016 va passar amb els Papers de Panamà: el tema, televisivament parlant, s’ha anat esllanguint. Hi ha tants noms de multimilionaris famosos que apareixen a les llistes d’evasors investigats pel Consorci Internacional de Periodistes que la tele s’avorreix per excés d’‘overbooking’.

A més del problema que suposa per a qualsevol cadena que algun dels magnats defraudadors formi part del seu imperi televisiu, situació que requereix buscar amb molt de compte i minuciosament en l’enorme llista i treure’n puntualment algun que no comporti perill per al negoci televisiu. Aquesta setmana, l’‘Equipo de investigación’ de La Sexta ha advertit que un dels evasors de Pandora que més curiositat concita a tot el món és Julio Iglesias.

Efectivament, aquest cantant ho té tot: una immensa popularitat, riquíssim –la revista ‘Forbes’ calcula la seva fortuna en més de 800 milions de dòlars– i sobre ell hi ha tones de vídeos per omplir hores de televisió. El Consorci Internacional de Periodistes ha descobert que té més de 20 societats en paradisos fiscals. I el que més crida l’atenció: no han aconseguit descobrir on és el seu domicili fiscal. Un misteri curiosíssim. El que sí que ens han explicat i ensenyat són algunes de les fabuloses propietats que té escampades pel món. Sobre les finques i urbanitzacions que té a la zona de Màlaga i Alacant ens han assenyalat el que podrien ser els orígens d’aquestes meravelles: les imatges seves de 1996 a la plaça de toros de Saragossa, i a l’Estadi de Mestalla de València, on besava devotament les mans d’Aznar i el recolzava als mítings. Després d’aquestes mostres de passió, Zaplana el va premiar amb un contracte multimilionari –una part en A i una part en B– perquè promocionés València per tot el món.

Notícies relacionades

¡Ah! Aquest retrat de La Sexta ens ha ensenyat la cara més fosca del Julio Iglesias monetarista. De la seva faceta com a gloriós seductor melòdic ja se n’encarrega TVE amb el seu oliós programa ‘Lazos de ketchup’ (‘La saga de los Iglesias-Preysler’). En tot cas, als Papers de Pandora hi ha altres evasors tan importants, o més, que Julio Iglesias. Dependrà de l’interès de les cadenes –i de la por de tocar algun intocable– que ens vagin il·luminant sobre aquests personatges tan il·lustres.

Peu de foto: Julio, besant la mà d’Aznar (La Sexta).