Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Aerodinàmica evasiva, el ‘moviment Ayuso’

La crítica de Monegal: Aerodinàmica evasiva, el ‘moviment Ayuso’
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ha sigut colossal l’atenció televisiva que ha generat el gràcil moviment de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant la presentació del llibre de Mariano Rajoy ‘Política para adultos’. Convidada la senyora Ayuso a col·locar-se al costat de Pablo Casado, va fer llavors una finta, un conat curiosíssim. Semblava que es desplaçava, sí, però en realitat va pivotar, va oscil·lar sobre si mateixa, i es va quedar finalment, exactament, al mateix lloc.

O sigui, va evitar situar-se al costat de Casado per no posar juntets. ¡Ah! Als manuals militars dels avions de combat s’ensenya l’estratègia de l’aerodinàmica evasiva. Són unes fintes, que ben executades són molt útils. L’anomenada ‘Cobra de Pugatxov’ és molt efectiva. Aparentment la nau voladora modifica la seva trajectòria d’improvís, però en realitat és una subtil maniobra d’engany per evitar l’enemic. La nau es recupera de seguida i continua tranquil·lament on era, amb el mateix rumb. A ‘La Sexta Clave’ Rodrigo Blázquez ens va advertir que, en efecte, podria ser «una cobra corporal» el que li ha fet a Casado la senyora Ayuso. O sigui, una variant d’aquella tan famosa que li va fer Bisbal a Chenoa en el retrobament d’‘OT’. Però després, analitzant bé les imatges, a ‘La Sexta Clave’ van concloure que potser Ayuso el que va fer va ser, simplement, seguir les indicacions de la cap de protocol. Això ja ho va advertir abans aquí, a EL PERIÓDICO, amb excel·lent perspicàcia, la nostra companya Pilar Santos en la seva crònica política.

Notícies relacionades

Qui sí que va descobrir en aquest acte una ‘cobra’ de veritat va ser Piqueras en el seu informatiu de Tele 5. Va advertir –i ens va passar unes imatges que no havíem vist– que en un moment donat l’alcalde de Madrid, Martínez-Almeida, acosta el seu rostre a la galta d’Ayuso. Però ella s’aparta de seguida, suaument això sí, però deixant inconclús el que podia haver sigut un bonic petó de carinyo. ¡Ah! En vista de tant desinterès entre els líders del PP, deia Wyoming a ‘El intermedio’, la mar d’abatut: «Com ha canviat tot. Abans eren com Isabel i Fernando, ‘tanto monta, monta tanto’; i ara són com Al Bano i Romina, no van junts ni a la cantonada».

És curiós, ha sigut tan fenomenal el frenesí televisiu al voltant de l’aerodinàmica evasiva d’Ayuso, que el llibre de Rajoy, que era el presumpte protagonista, ha passat pràcticament inadvertit.