‘Reality’ de Netflix

‘Amor con fianza’: o la pasta o la parella

El programa sobre amor i banyes, que presenta la cantant Mónica Naranjo, estarà disponible al complet a partir de dijous, 11

L’espai, espècie de ‘La isla de las tentaciones’ encara més recargolat, posa a prova sis parelles i les sotmet a un detector de mentides

‘Amor con fianza’: o la pasta o la parella
3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els ‘realities’ de parelles que es planten en una illa paradisíaca per posar a prova el seu amor o lluitar contra la seva gelosia enganxen. Un diu que no en veurà cap més, i cau tan de morros en la temptació com els seus concursants davant dels solters i solteres que deixen anar per les viles. Si a principis dels 2000, Antena 3 ens sorprenia amb ‘Confianza ciega’, un programa que llavors ens escandalitzava i ara resulta fins i tot naïf, era Telecinco la que reprenia el format gairebé una dècada després amb ‘La isla de las tentaciones’ –que dimecres, 10, estrena la seva quarta edició–, en el qual abunden un sexe més explícit i uns concursants amb uns cossos que evidencien el boom de la cirurgia entre un sector concret de joves. Ara és la plataforma de pagament Netflix la que puja al carro dels ‘realities’ d’amor i banyes amb ‘Amor con fianza’, un pas de rosca respecte als anteriors, que té al capdavant una mestra de cerimònies, Mónica Naranjo, ‘graduada’ ja en aquests assumptes (‘La isla de las tentaciones 1’, ‘Mónica y el sexo’). A partir d’aquest dijous, 11, es poden trobar tots els programes a la plataforma.

‘Amor con fianza’ té un títol que juga amb tres paraules clau: l’amor (el que diuen professar-se les parelles quan arriben), la confiança (una cosa que escasseja) i la fiança, ja que el programa compta amb un pot de 100.000 euros, dels quals se’n van descomptant de 1.000 en 1.000 cada vegada que un dels membres diu una mentida. I difícil no fer-ho davant de la teva parella. Amb a la qual cosa se’ls presenta el dilema de la pasta o la parella: «I el bonic de la història és que impera l’amor, impera la parella», diu Naranjo en una arrencada de romanticisme.

Notícies relacionades

Però no és aquest el sentiment que més flota per les viles dels concursants, a qui al principi se’ls distribueix entre les dues finques, barrejats els membres de les parelles (no les noies en una i els nois, en una altra). I allà, per acabar-ho d’adobar, els deixen anar guapos i guapes temptadors o un atractiu ex portat del passat que farà trontollar els seus principis. Tot i que el mal rotllo comença abans: quan els passen la pel·lícula del pas de la seva parella per l’Eye Detect (detector de mentides que analitza les alteracions involuntàries a l’ull al no dir la veritat). I es comprova que «la mentida resta i la veritat, suma», com explica Naranjo. «Tot i que la veritat, en alguns casos, sobretot els emocionals, també resta», adverteix.

Perquè, és clar, quan la teva parella t’ha dit que no t’ha sigut infidel amb algú, i a més de desaparèixer una quantitat del pot resulta que això no és cert –o sigui, que sí que t’ha posat les banyes, a l’altra part de la parella molt bé no se li posa que diguem. Els 12 concursants que se sotmetran a tan dures proves són Paula i Daniel, Aleix i Mar, Adrián i Laura, Kevin i Katherine, Cristina i Carles i Fran i José (amb la qual cosa per primera vegada es compta amb una parella homosexual). Que, com apunta la presentadora, «no tenen cap vinculació a un mitjà de comunicació», cosa que assegura més autenticitat. Però que donaran molt joc, molt morbo i molt drama, que és, al cap i a la fi, del que es tracta.

‘La isla de las tentaciones’ rep la seva quarta generació