TU I JO SOM TRES

La Diada d’aquí, i la de Bigote i les Campos

La Diada d’aquí, i la de Bigote i les Campos
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

De nou els criteris informatius de les cadenes, sobre la manifestació de la Diada a Barcelona, ens han ofert visions ben diferents.

Els noticiaris d’A-3 i La Sexta, per exemple, van obrir amb imatges de l’atac de manifestants a la Prefectura de la Via Laietana. «Són unes mil persones (..) Llancen llaunes i ampolles (..) Han cremat material urbà», o sigui, van triar començar els informatius amb imatges de vandalisme. Conseqüència: els espectadors rebem un impacte en negatiu.

Al TN vespre de TV-3 la manera de mirar i explicar va ser diferent. Obertura entusiàstica i festiva ensenyant com discorria la manifestació pacífica, amb rètols que deien: «L’independentisme omple els carrers» i «la manifestació supera les previsions». I els atacs a la Prefectura els esmentava així: «Només un moment de tensió a la Via Laietana (...) Un petit grup». O sigui, un relat el de TV-3 buscant impactar l’audiència en positiu.

Cap de les dues mirades o versions fan cap favor al que s’espera del periodisme. Ni aquesta Diada es pot resumir ressaltant els incidents contra la Prefectura, ni tampoc intentant dissimular-los. Mala cosa quan l’audiència hem de buscar el fidel de la balança informativa fent de cirurgians televisius, extirpant les mirades tortes dels uns i els altres, per intentar arribar a un retrat fiable de què ha sigut aquesta Diada.

Notícies relacionades

Mentre tot això passava, a Tele 5 inauguraven una altra diada, molt particular perquè ells van sempre a la seva: la que han començat a protagonitzar Bigote Arrocet i les Campos. Contractat com a figura principal de la nova ratomàquia ‘Secret Story’, a Bigote l’han tret disfressat de faraó i ja ha dit que tot el que ha explicat la senyora Campos sobre la seva separació és mentida. Han llegit missatges del seu telèfon en què diu: «Era amb María Teresa perquè em feia pena».

¡Ah! Arrocet ha entès perfectament què cal fer per guanyar una bona soldada a T-5. A les 24 hores ja era al ‘Deluxe’ Carmen, filla de María Teresa, dient enfurismada: «Em fas fàstic, ets un desgraciat». S’intueix llarga aquesta diada. Durarà mesos. No sabem si la senyora Campos acabarà acceptant un cara a cara amb el faraó, antany el seu amor, avui el seu enemic. Potser fins i tot els posin una piràmide. O sigui, un monument funerari. Una tomba.