Estrena aquest dilluns

TV-3 renta els draps bruts amb ‘Buga buga’

Diverses bugaderies són l’escenari en el qual es desenvolupa la nova sèrie de la cadena catalana

TV-3 renta els draps bruts amb ‘Buga buga’

TVC

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Se sol dir que els draps bruts es renten a casa, però cada vegada més catalans prefereixen fer-ho a les bugaderies autoservei que en els últims temps estan aflorant i transformant el paisatge urbà. Aquests establiments que abans només vèiem a les pel·lícules nord-americanes i que últimament s’estan multiplicant a les nostres ciutats són l’escenari en el qual es desenvolupa ‘Buga buga’, la sèrie de producció catalana que estrena aquest dilluns 9 d’agost TV-3 (22.05 hores).

Les bugaderies serveixen com a punt d’unió de les sis històries independents que conformen ‘Buga buga’, ja que tots els personatges acaben en un d’aquests locals per diferents motius. En alguns casos, no precisament per rentar la roba, sinó, per exemple, per a una trobada sexual, perquè n’hi ha uns quants en aquesta sèrie. Un altre element en comú que tenen els capítols és que els protagonistes surten d’allà diferents, ja que el seu pas per aquests establiments els obliga a enfrontar-se a situacions inesperades que marquen un punt d’inflexió en les seves vides.

Molt diàleg

Entre el sotragueig de rentadores i assecadores, els protagonistes sembla que troben l’ambient propici per sincerar-se amb amics o desconeguts sobre temes que per a ells havien sigut fins aleshores tabús. Ni a la consulta d’un psicòleg dirien tantes veritats a la cara com les que s’expliquen a les bugaderies de Barcelona i voltants que apareixen a ‘Buga buga’, una sèrie en la qual, més que l’acció, prioritza la conversa i el diàleg.

Els capítols duren uns 20 minuts cada un, com si fossin petits curtmetratges, i alternen moments de comèdia, drama i el gènere romàntic, que volen imitar la vida real. No falta alguna situació amb un toc surrealista, com quan l’adolescent que protagonitza l’última de les històries s’acaba sincerant amb un repartidor de ‘flyers’ vestit d’os panda.

Notícies relacionades

Tres amigues que surten de festa i que estan a punt de prendre camins importants i diferents en les seves vides; uns amants que veuen des de diferents punts de vista el que pot provocar la infidelitat que estan cometent; una parella en crisi a l’espera d’un nadó que decideix revifar la seva relació revivint el moment en què es van conèixer; una adolescent que s’enfronta als seus col·legues per evitar que facin ‘bullying’ a un amic; una noia que rep una videotrucada del seu nòvio des de Toronto (Canadà) i un vidu que s’acosta a la bugaderia a rentar la roba de la seva dona morta són les històries que apareixen a ‘Buga buga’, que canvia de personatges amb cada capítol.

Dirigits per Alba Simón i Ana Millán (coguionistes al costat d’Eric Moral) i produïts per Aguacate & Calabaza Films, els episodis compten amb actors com Vicenta Ndongo, Roser Tapias, Laura Aubert, Kathy Sey, Roger Batalla, Javier Beltrán, Emma Arquillué, Txell Aixendri, Núria Deulofeu, Fermí Reixach, Eli Iranzo, Pablo Macho, Aitor Valadés, Carlos Cruces i Pere Arquillué. Quan els vegin, segur que no tornaran a posar la rentadora de la mateixa manera.