Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Waterloo hauria d’evitar els seus pilotes

17/06/2021 Monegal

17/06/2021 Monegal

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Deia l’altre dia a ‘El hormiguero’ l’estilista de tendències indumentàries i moda Josie que el Congrés per dins és molt bonic, però va afegir: «Sempre que estigui buit, sense diputades ni diputats dins». S’equivoca. Cap zoo és interessant sense el bestiari corresponent.

Ja fa bastants anys que la tele ha descobert en el zoo de la política la millor matèria primera per muntar els seus xous. I els polítics, que s’han acostumat a ser estrelles, abracen l’espectacle amb una afició tremenda. Aquesta mateixa setmana a ‘Masterchef’ (TVE-1) han hagut de tornar a cridar Celia Villalobos per veure si la seva presència aconseguia apujar el seu índex d’audiència. I fa pocs dies el gran succés de ‘Mask singer’ (A-3 TV) va ser veure Esperanza Aguirre disfressada de mosca o papallona.

A un dels grans animadors dels platós televisius d’aquesta última dècada, Miguel Ángel Revilla, li va dir dimarts Pablo Motos: «Les coses canvien. Ara pel carrer alguns et diuen fill de puta». I Revilla, lluny de subsumir-se en la tristesa, va afegir: «¡I coses pitjor! Hi ha qui em crida: ‘¡Fora Revilla, visca Ayuso!’».

Notícies relacionades

¡Ah! No vaig apreciar dolor a la seva cara. Potser perquè pensa que com més l’insultin més sortirà a la tele. Podríem parlar també de la colossal màquina de fabricar gags que és Isabel Díaz Ayuso. Aquesta setmana, amb un parell d’intervencions davant les càmeres ha aconseguit tapar totalment la concentració de la plaça de Colón –diuen que ha sigut una manifestació una mica incòmoda per al PP– i ha aconseguit, una altra vegada, que només es parli d’ella. Aquest empenta del polític transformat en artista televisiu és permanent. I els escolanets del seu entorn l’aclamen.

Però cal anar amb compte amb aquests ‘palmeros’. A l’‘Està passant’ (TV-3) han celebrat amb conya el que ha explicat el transformista Cuevillas al ‘Cafè d’idees’ (RTVECat), assegurant que abans, els taxistes de Brussel·les, quan sentien parlar català exclamaven «¡Messi!», però que ara exclamen amb entusiasme: «¡Puigdemont!». ¡Ahh! Aquest escolanet va en la línia d’allò que ja els vaig explicar fa temps sobre les homilies ‘Hola Rahola / Alo Waterloo’ de TV-3, quan deien que Puigdemont es passejava per Europa com una estrella del rock. Home, els polítics artistes s’haurien de protegir d’aquest tipus de pilotes. En lloc de quedar com a estrelles queden risibles i generen conya.