Torno 15 anys després

Emilio Aragón: «No tenia previst tornar a presentar»

El protagonista de ‘Médico de família’ repassa les bandes sonores dels famosos al nou programa de Movistar+ ‘B.S.O.’

Els Javis són els primers convidats del xou, pel qual també passaran Raphael, Belén Rueda i Joaquín

Emilio Aragón: «No tenia previst tornar a presentar»

MOVISTAR

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al llarg de la seva intensa vida professional, Emilio Aragón ha sigut moltes coses: pallasso, presentador, actor, director, cantant, guionista, compositor, productor... «Però, sobretot, soc músic», afirma qui va ser el rei Mides de la televisió espanyola dels anys 90 amb èxits devastadors com ‘Médico de familia, El gran juego de la oca’ i ‘VIP noche’. Per això estava clar que, si algun dia s’aventurava a tornar davant d’una càmera (una cosa que no feia des de fa gairebé 15 anys, des de ‘Los irrepetibles de Amstel’ de La Sexta), havia de ser amb un projecte on les cançons i les melodies tinguessin un paper important, com el tenen a ’B.S.O.’ el programa que estrena aquest dimecres 2 de juny aMovistar+.

«La vida de tots nosaltres té una banda sonora. Jo, per exemple, no em puc imaginar la meva vida sense música», reconeix el presentador, que va trencar motllos combinant amb tota naturalitat l’esmòquing i les vambes blanques als seus ‘shows’ televisius, que torna al focus mediàtic amb 62 anys, ja avi per partida triple. En la seva banda sonora caben des dels discos de Serrat fins als mambos i boleros de Benny Moré, i la seva nova proposta televisiva consisteix precisament a furgar en els records sonors dels convidats que passaran pel seu plató: els Javis (que inauguraran el programa), Belén Rueda, Raphael, Joaquín i quatre noms més que encara no han sigut revelats.

De Manolo García a Ariel Rot

«El programa està estructurat com si fos una cançó, amb una tornada, un plantejament, un nus i un desenllaç», detalla Aragó sobre les parts en què es divideixen les entrevistes. És l’únic punt d’unió entre una entrega i una altra, a part del presentador, ja que cada un dels vuit programes «té la personalitat de cada convidat». En funció d’ells canvien no només les cançons, sinó l’escenografia, les coreografies i balls que inunden constantment l’escenari. La música la posen la banda, el presentador tocant des del piano a l’acordió i la multitud d’artistes que passen pel plató per donar-li una nova vida les cançons que van marcar els convidats: Bebe, Chambao, Carlos Núñez, Rozalén, Sílvia Pérez Cruz, Natalia Lacunza, Josemi Carmona, Zenet, Alejo Stivel, Kiko Veneno, Los Secretos, Manolo García, Leonor Watling, David Summers, Ariel Rot...

Notícies relacionades

Cada entrega acaba amb Bebo San Juan, l’alter ego d’Aragón que canta guarachas i boleros a l’estil de la seva Havana natal, regalant una peça musical als seus convidats perquè la incorporin a la banda sonora de la seva vida. «Els meus nets em diuen Bebo i tinc molts records de la meva infància lligats a Puerto Rico» justifica el ‘showman’, que no va trepitjar Espanya fins als 13 anys perquè es va criar a Caracas, Buenos Aires, Mèxic, Miami i Chicago, seguint la trajectòria laboral del seu pare, l’inovidable Miliki, i els seus tiets pallassos.

Aragón cofessa que sempre que li havien proposat tornar a presentar algun programa anava amb «el no gravat al front». «No tenia previst tornar a presentar. La càmera requereix molt temps, volia escriure, tenia projectes musicals i audiovisuals», afirma. Encara recorda la voràgine que va viure amb l’èxit de ‘Médico de familia’ quan ja havia creat la productora Globomedia amb Daniel Écija. L’estrès i el cansament li van provocar un atac d’ansietat durant el rodatge de la tercera temporada que va pal·liar anant-se’n amb la seva família a Boston durant nou mesos, tot i que després va tornar per reprendre la sèrie, que va tenir sis entregues més. Però el suport dels seus éssers estimats i «la possibilitat de fer música en directe i provar coses noves» l’han animat ara a posar-se de nou davant de la càmera amb un projecte totalment personal.