Projectes per al 2021

Atresplayer Premium presenta les seves novetats: sèries d’Arturo Valls, els Javis i la ruta del bakalao

Les adaptacions de les novel·les ‘La novia gitana’ i ‘La edad de la ira’ seran altres de les estrenes

Atresplayer Premium presenta les seves novetats: sèries d’Arturo Valls, els Javis i la ruta del bakalao
3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’èxits com ‘Veneno’, Atresplayer Premium continua apostant per la producció original per nodrir la seva oferta de continguts al competitiu mercat de l’‘streaming’. Aquest dimarts la plataforma d’Atresmedia ha presentat les produccions que ja té al forn i que aniran desembarcant en els pròxims mesos, entre les quals destaquen estrenes com noves sèries dels Javis, Arturo Valls i Paco Cabezas, i més temporades de títols com ‘By Ana Milán’, ‘#Luimelia’ i ‘Toy boy’ i la tornada de ‘Los hombres de Paco’ i ‘Los protegidos’, a més del seu primer programa d’entreteniment, el concurs ‘Drag race España’, adaptació d’un format que ha triomfat internacionalment presentat per Supremme de Luxe i Ana Locking, Javier Calvo i Javier Ambrossi en el jurat.

Els prolífics Javis també figuren com a productors executius de ‘Cardo’, una sèrie creada per l’actriu Ana Rujas (que exerceix com a protagonista) i Claudia Costafreda. «Fem un retrat de la nostra generació, amb les nostres contradiccions, d’aquest buit existencial que intentes omplir amb excessos», afirma Costafreda, que a més és darrere de la direcció d’aquest drama «que busca realisme i naturalitat, però en què també hi ha situacions còmiques». Tant ella com Rujas citen referents com el cinisme i l’humor negre de ‘Fleabag’ i títols com ‘Podría destruirte’, ‘Pure’, ‘Girls’ i ‘Euphoria’.

Més humor hi haurà a ‘Dos años y un día’, sèrie produïda i protagonitzada per Arturo Valls. El mestre de cerimònies de ‘Mask singer’ i ‘¡Allà tú!’ s’ha reservat un personatge no gaire allunyat de la seva vida real, ja que és un presentador que d’èxit des de fa 12 anys. Però aquí acaben les coincidències, tot i que la trama recordi casos reals que hem viscut a Espanya. Una broma desafortunada quan fa el pregó en un poble d’Andalusia fa que el demandin per un delicte contra els sentiments religiosos i acabi entre reixes. «No parlem dels límits de l’humor, sinó que aquest tema és una excusa per veure com gestiona la seva vida a la presó el meu personatge», avança.

Sèrie de Paco Cabezas

Paco Cabezas, que ha dirigit capítols de sèries internacionals com ‘Penny Dreadful, ‘Into the Badlands’ i ‘American Gods’, liderarà ‘La novia gitana’, l’adaptació televisiva de la novel·la de Carmen Mola. Composta de vuit capítols, ara està en fase de càsting i d’escriptura de guió. Estarà protagonitzada per una policia que Cabezas compara amb la de ‘El silenci dels anyells’, i ambientada en «un Madrid fosc i violent, que li dona força al ‘thriller’.

També parteix d’un llibre ‘La edad de la ira’, basada en la novel·la homònima de Nando López, «un retrat de la generació d’avui dia que obrirà un debat sobre quin tipus d’educació reben els joves a l’institut i a casa», explica el director, Jesús Rodrigo (‘El internado’, ‘Vis a vis’). La trama comença quan un adolescent és acusat de la mort del seu pare.

La que viatjarà enrere en el temps és ‘La ruta’, sèrie creada per Borja Soler i Roberto Martín sobre la famosa ruta del bakalao. «És el viatge d’un grup d’amics a través 12 anys, en què volem donar-li llum a una ruta que ha sigut molt maltractada. En realitat va ser una escena contracultura en què no només hi havia festa, sinó en la que també hi havia moda, disseny i llibertat», recalquen sobre un projecte que està en les seves primeres fases de desenvolupament.

El Barrio i Ronaldo

Notícies relacionades

A més, Atresplayer Premium ja està preparant noves temporades de ‘Toy boy’, per a la qual ha fitxat Álex García i Federica Sabatini; ’#Luimelia’, que en la seva quarta entrega allargarà els capítols fins a la mitja hora; ‘By Ana Milán’ i ‘Los protegidos’, que tornarà una dècada després amb Antonio Garrido, Ana Fernández i Luis Fernández ficant-se una altra vegada a la pell dels mateixos personatges, com faran ben aviat ‘Los hombres de Paco’. «Mantindrem l’esperit original de la sèrie, però amb més efectes digitals», diu Montse García, directora de Ficció d’Atresmedia.

En el gènere documental, hi haurà noves entregues de ‘Pongamos de hablo de...’ presentades per Iñaki López. Dulceida, El Barrio i Ronaldo Nazário seran alguns dels personatges sobre qui posarà el focus aquest docusèrie que té la particularitat d’abordar la biografia d’icones de la cultura, la música o l’esport a través dels seus pròxims, però sense parlar amb els protagonistes de cada capítol.