L’EXPLOTACIÓ D’UN FORMAT TELEVISIU

Així es va forjar l’acord entre Rocío Carrasco i Mediaset

  • Els dos milions que suposadament ha costat la docusèrie semblen molt, però experts en premsa del cor relativitzen la inversió.

  • L’acomiadament d’Antonio David Flores i que la filla de Rocío Jurado retirés diverses demandes contra Tele 5, entre els possibles acords.

  • «Al minut 1 Jorge Javier ja estava fent un concurs per regalar 12.00 euros, comercialitzant la història», diu Santi Meifrén.

Així es va forjar l’acord entre Rocío Carrasco i Mediaset
5
Es llegeix en minuts

L’extraordinari èxit d’audiència i la gran repercussió mediàtica de l’emissió dels dos primers episodis de la sèrie documental ‘Rocío. Contar la verdad para seguir viva’ sembla que no ha fet perdre el cap als responsables de Tele-5. El canal de Mediaset manté un absolut hermetisme sobre les dates d’emissió de les pròximes entregues d’un reportatge que promet continuar sent el centre d’atenció, i per tant ocupar moltes hores d’emissió, dels diferents programes de la cadena, amb ‘Sálvame’ al capdavant.

Tal és el secretisme que envolten les confessions de Rocío Carrasco sobre els maltractaments físics i verbals patits pel seu exmarit i pare dels seus dos fills, Antonio David Flores, que fonts de la cadena ni tan sols confirmen el nombre de capítols que queden per emetre i si s’està preparant algun programa especial al respecte. 

Xifra amortitzada

Sí que comencen a conèixer-se alguns aspectes de la rebotiga del documental, o sèrie documental si es prefereix. Algunes fonts citades pel diari ‘La Razón’ asseguren que Rocío Carrasco hauria cobrat gairebé dos milions d’euros per la seva participació a l’exitós programa. Una xifra que, malgrat que segons l’opinió del periodista del cor Santi Meifrén resulta «impressionant», en realitat és un cost molt ben calculat per la cadena. 

«Poc després de començar el programa, quan tenies la pell de gallina veient i escoltant la Rocío narrar el sofert, ja estava Jorge Javier fent un concurs per regalar 12.000 euros. Al minut u ja estaven comercialitzant la història», assenyala Meifrén. «A nivell empresarial està tot molt lligat, ho saben fer molt bé. No regalen res per res», incideix el periodista que al seu dia va assistir al casament de la Rocío i l’Antonio David

Però per al responsable d’un gabinet de comunicació que treballa amb personatges famosos de primer nivell, i que prefereix mantenir-se en l’anonimat, les xifres publicades són «pura especulació». «Això és un acord firmat directament entre Rocío Carrasco, Paolo Vasile i el productor del programa, per la qual cosa l’import exacte mai se sabrà, tret que els mateixos interessats ho facin públic.» 

Pantoja i ‘Supervivientes’

La xifra de dos milions, si és certa, és realment important, però posada en context pot ser que no ho sigui tant. En el seu fitxatge per Mediaset, Isabel Pantoja, la gran ‘estrella’ de la cadena, va cobrar 800.000 euros per la seva participació de 10 setmanes a ‘Supervivientes 2’, a raó de 80.0000 euros setmanals, segons van publicar diferents mitjans. A això caldria sumar-li la seva col·laboració com a jutge al ‘talent’ ‘Idol Kids’, tasca que formaria part del paquet acordat.

Un import aclaparador per una exclusiva que, segons l’opinió d’un periodista bregat durant anys en temes del cor, no és tal. «Aquest import no s’ha pagat per unes fotos robades. Això és una cosa molt més elaborada, darrere del programa hi ha hores i hores de feina. Aquesta quantitat s’està pagant per un producte gravat i editat», assenyala.

Per al periodista, el documental de Carrasco no té res a veure amb la recent entrevista que Meghan Markle i el príncep Harry van fer amb Oprah Winfrey a la CBS, on es va deixar molt clar que els ducs de Sussex no havien cobrat per les seves declaracions, al contrari que la Rocío. «Tenint en compte els diners que s’estan pagant a la televisió, la xifra no em sembla desmesurada», incideix el periodista, per afirmar finalment: «La Rocío, molt ben assessorada pel seu marit, Fidel Albiac, monetitzarà ara tants anys de silenci. La seva denúncia és un tema molt seriós i sobre el qual no es pot frivolitzar, però per a Tele 5 no deixa de ser un tema més amb què continuar fent girar la roda». 

Acomiadament d’Antonio David

També s’ha especulat que una de les condicions presentades per Albiac seria l’acomiadament d’Antonio David Flores com a col·laborador de Tele-5, una cosa que es va fer pública i efectiva menys de 24 hores després de l’emissió del documental. Mediaset ha desmentit l’existència d’aquesta condició.   

Un altre dels aspectes que poden sorprendre en relació a l’acord entre Carrasco i Mediaset és que l’empresa de comunicació va posar com a condició que la filla de Rocío Jurado retirés totes les demandes interposades contra productores o col·laboradors de la cadena, com Belén Esteban, a qui Carrasco va demandar per afirmar que la seva filla, Rocío Flores, tenia un important deute amb la Hisenda madrilenya. Una ‘clàusula’ que, com diu Santi Meifrén, no és nova i ja es va produir en la contractació d’Isabel Pantoja. «Quan la cançonetista va fitxar el 2019 per Mediaset ja es va dir que una de les condicions era que retirés les demandes que tenia contra Tele-5», recorda.

Fitxatge d’Olga Moreno

Segons algunes fonts, el documental va ser gravat fa uns mesos després de gairebé un any de negociacions, per la qual cosa el moment de la seva emissió podria obeir a la voluntat de la cadena d’avivar de nou unes audiències que no estaven resultant especialment positives, després que s’hagin anat difuminant setmanes d’èxit gràcies a la batalla familiar del clan Pantoja.

Notícies relacionades

«Arriba un moment en què tots els temes es cremen, ja no pots esprémer-los més. A més, les audiències de ‘Sálvame’ tampoc eren excessivament disparades. Els responsables del programa sempre estan buscant alternatives i el tema de Rocío Carrasco és un bon relleu al d’Isabel Pantoja per als interessos de la cadena», incideix Meifrén al respecte.

Un lapse de temps que ja ha provocat més d’una suspicàcia sobre l’actuació dels responsables de Tele-5 sobre el mateix Antonio David Flores, a qui han mantingut en antena durant tot aquest temps malgrat ser coneixedors de les greus denúncies de Carrasco, i de la participació d’Olga Moreno, actual dona de l’exguàrdia civil, al ‘reality’ ‘Supervivientes 2021’. Una contractació que es va fer abans de l’anunci i l’emissió del documental, i quan ja se sabia que Flores seria acomiadat com a col·laborador. «Que Merino concursi a ‘Supervivientes’ –assegura Meifrén- només afegeix més morbo a tota la situació».