‘REBOOT’ EN RODATGE

‘Historias para no dormir’ torna de la mà de Sorogoyen i Paco Plaza

Eduard Fernández, Nathalie Poza i Raúl Arévalo protagonitzaran ‘La broma’, el primer dels quatre episodis previstos

2
Es llegeix en minuts

Chico Ibañez Serrador (1935-2019) va ser un dels grans realitzadors que van ajudar a l’eclosió definitiva de la televisió a Espanya en els franquistes anys 60 i 70. El popular concurs ‘Un, dos, tres....’ i la sèrie de terror i fantasia, tota una transgressora i nova proposta per a l’època, ‘Historias para no dormir’, formen part de la història de la televisió. 

Ara, 50 anys després de la seva estrena a TVE, la mítica i icònica sèrie d’Ibañez Serrador, que va terroritzar en blanc i negre tota una generació que treia el cap al gènere des de la sala d'estar a mitja llum de casa seva, torna sota la mà dels directors Rodrigo Cortés, Rodrigo Sorogoyen, Paco Plaza i Paula Ortiz, en una producció de VIS per a Amazon Prime Video i RTVE.

Quatre episodis

De moment, està previst rodar quatre capítols dels 27 que tenia en la seva versió original la sèrie. Quatre entregues que ja han començat a rodar-se en diferents localitzacions de la Comunitat de Madrid i que per a la primera compta amb Eduard Fernández, Nathalie Poza i Raúl Arévalo en el repartiment. 

Rodrigo Cortés (‘La broma’), Rodrigo Sorogoyen (‘El doble’), Paco Plaza (‘Freddy’) i Paula Ortiz (‘El asfalto’) es faran càrrec d’aquests quatre relats, d’uns 50 minuts de durada, per donar una visió renovada, amb el talent i els mitjans del cine actual, de les millors històries de terror de Chicho Ibáñez Serrador.

 

Rodatge de ‘La broma’

Aquesta setmana s’està rodant ‘La broma’, amb guió i direcció de Rodrigo Cortés, una reelaboració lliure de la història original que reuneix tres grans actors: Eduard Fernández (guanyador de tres premis Goya), Nathalie Poza (Goya a la millor actriu el 2018 i nominada en la present edició) i Raúl Arévalo (guanyador de tres premis Goya en diferents facetes), en un triangle de personatges poc edificants disposats a trair-se entre si quan el seu interès personal així ho aconselli. 

‘La broma’ és tant un divertiment cinematogràfic com una història de diàlegs, personatges i atmosfera que provocarà en l’espectador més d’un riure culpable, mostrant que la cobdícia —com qualsevol altra pulsió humana— pot ser terrible i còmica alhora.

Ficció pionera

Estrenada el 1966, ‘Historias para no dormir’ era sèrie de terror, misteri, ciència-ficció o fantasia que adaptava relats d’autors com Ray Bradbury, Edgar Allan Poe o Robert Arthur i guions propis.

Notícies relacionades

La sèrie va tenir dues etapes (1966-1968 i 1982) i va suposar la consagració del realitzador uruguaià a la televisió. La primera etapa es van emetre 23 episodis, en dues temporades, entre les quals destaquen ‘El cumpleaños’,’La alarma’ o ‘La bodega’, adaptacions de relats de Ray Bradbury i ‘La espera’ i ‘El cuervo’, d’Edgar Allan Poe, ‘El coete’, ‘El tonel’ i ‘El asfalto’, que va guanyar la Nimfa d’Or al millor guió al Festival de Televisió de Montecarlo.

A finals dels anys 60, malgrat comptar amb el suport i acceptació del públic, el programa va ser cancel·lat per raons pressupostàries. Per a la segona etapa (1982), ja en color i en format vídeo, només es van rodar quatre capítols dels 13 inicialment previstos i van ser emesos per La 2.