Banda mítica

Netflix estrenarà un documental sobre Héroes del Silencio

La plataforma emetrà el 19 de febrer aquesta producció en què intervenen els quatre membres del grup

2
Es llegeix en minuts

Enrique Bunbury, Juan Valdivia, Pedro Andreu i Joaquín Cardiel seran els protagonistes del documental que Netflix estrenarà el pròxim 19 de febrer dedicat a la banda aragonesa que van formar els quatre músics, Héroes del Silencio, amb la qual van arribar a bona part del món. ‘Heroes: Silence & Rock and roll’ és un treball produït per Miguel Ángel Lamata i dirigit per un vell conegut de Bunbury, Alexis Morante, ja que, a més de nombrosos videoclips del saragossà, va ser l’artífex del migmetratge ‘Licenciado Cantinas: The movie’ entorn del disc del mateix nom de l’aragonès.

El documental, que té una durada de 94 minuts, se centra a explicar la història de la banda des dels seus inicis i, per a això, segons asseguren en la seva promoció, s’ha fet un esforç per accedir a material inèdit de la banda. Així, els espectadors, que amb la notícia ja han revolucionat les xarxes, podran veure moments especials del grup durant les mateixes gires, els assajos o les gravacions. A molt d’aquest material ha sigut possible accedir gràcies als vídeos que realitzava el baixista Joaquín Cardiel i que, ara, han sigut inclosos en aquest esperat documental.

Lletres elaborades, arranjaments complexos i una poderosa base rítmica: els ingredients de l’èxit d’Héroes del Silencio Això diu la promoció del documental que ja es pot veure a Netflix i que ha tornat a aixecar un bon nombre d’especulacions sobre si això significarà que la tornada de la banda estarà més a prop.

Pendents de Bunbury

Notícies relacionades

El cert és que sembla clar que la clau d’aquesta tornada la té Enrique Bunbury ja que els altres tres membres de la formació no han ocultat el seu desig que, si hi ha les condicions adequades, es produeixi aquest retrobament. L’última vegada que el quartet aragonès va oferir un concert va ser l’octubre del 2007 al circuit de Xest del País Valencià. Va ser l’últim d’aquell tour de retrobament que els va fer oferir 10 actuacions de gran èxit, dues a l’estadi de la Romareda a Saragossa.

El director de la cinta, Alexis Morante, ha aconseguit premis a molts festivals de curtmetratges espanyols i americans, destacant les seves nominacions en els Premis Grammy Llatí i els Premis Goya, pel seu curtmetratge ‘Bla, bla, bla’. Morante també ha dirigit diferents videoclips per a artistes espanyols com David Bisbal, Macaco, Fito Cabrales o Niños mutantes, a més dels ja comentats d’Enrique Bunbury. Sembla clar que ‘Heroes: Silence and rock & roll’ està cridat a ser un dels èxits d’audiència de la plataforma.