els especials de la nit de cap d’any

Campanades a la televisió: totes les propostes per acomiadar el 2020

La Puerta del Sol, Barcelona i les Canàries seran els escenaris de la nit de Cap d’Any televisiva

Igartiburu i Obregón, Pedroche i Chicote, i Sandra Barneda i Christian Gálvez són algunes de les parelles de la nit de Cap d’Any

8
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb l’arribada del 2021 no ens deslliurarem encara del coronavirus, però tot i així molts estan desitjant tancar un any d’allò més atípic, marcat per una pandèmia que ha sacsejat amb força Espanya. Aquesta no serà una nit de Cap d’Any com les de sempre, ja que les restriccions per combatre la Covid limitaran les reunions familiars i ens deixaran la insòlita imatge d’una Puerta del Sol desangelada, tot i que les cadenes apel·laran a les seves tradicionals cartes per a les campanades, com són l’humor i la música. Fins i tot l’especial de Cap d’Any de José Mota a TVE-1 es posarà seriós per rendir homenatge a la gent gran. Aquestes són totes les propostes de les cadenes.

TVE-1

Per primera vegada, dues dones agafen les regnes de la retransmissió de les campanades de TVE-1 des de la madrilenya Puerta del Sol: Anne Igartiburu i Ana Obregón. Per a la presentadora de ‘Corazón’ és la 16a ocasió en què es menja el raïm amb els espectadors de la cadena, mentre que l’actriu d’‘Ana y los siete’ repeteix una experiència que ja va viure el 1994 amb Joaquín Prat i el 1995 i el 2004 amb Ramón García, tot i que aquesta vegada és el seu any més complicat, després de la mort del seu fill. «Retransmetre les campanades de Cap d’Any un any més a casa meva, TVE, és un privilegi que no podia rebutjar. M’emociona acomiadar aquest any tan difícil per a Espanya i per a mi; d’aquesta forma espero poder agrair el gran recolzament i carinyo que he rebut per tots. Començar aquest 2021 amb tots els espanyols serà un veritable honor», comenta Obregón. Una hora després, Roberto Herrera i l’‘extriunfita’ Ana Guerra brindaran per l’arribada del 2021 des de Santa Cruz de Tenerife.

Abans del raïm, l’humor el posarà José Mota, que ja fa gairebé dues dècades que està al capdavant de l’especial de Cap d’Any de la cadena. En aquesta ocasió, els gags d’‘Adios dos mil vete (Cinema Paraeso)’ abordaran en to de comèdia la situació excepcional viscuda el 2020 i retran un emotiu homenatge a les persones grans, un dels col·lectius que més ha patit la pandèmia. A més, realitzarà la seva particular versió dels personatges de l’any, com fra Fernando Simonje que, amb el cor del Monestir de Silos-pillan, interpretarà una versió gregoriana de ‘Resistiré’. El còmic encarnarà també Salvador Illa, Donald Trump o María Jesús Montero. L’auge de l’aplicació TikTok, les tribulacions de Messi al Barça o el teletreball són altres temes d’un especial que comptarà amb convidats com Luis Cobos, Florentino Fernández o Santiago Segura.

Els esquetxos de l’investigador de ‘Mask singer’ donaran pas a la música de ‘Feliz 2021’, un especial amb actuacions de més de 70 artistes presentat per Chenoa i una de les revelacions de ‘MasterChef Celebrity 5’, el còmic Florentino Fernández. La música la posaran noms com Blas Cantó, Miki, Pastora Soler, Edurne, Rosa López, Melani, Soleá, Aitana, Lola Indigo, Pablo Alborán, Pablo López, Vanesa Martín, Sweet California, Beret, Tamara, Antonio José, Marta Sánchez, Bely Basarte, Efecto Pasillo, Sebastián Yartra, David de María, Rozalén, Chenoa, Melody, Ana Mena, Rosario Flores, Diana Navarro Ana Guerra, Cepeda, Nia, Flavio, Eva B, Maialen, Hugo, Samantha...

De tota manera, els especials per acomiadar l’any començaran ja amb el ‘Telediario’ de les 15.00 i les 21.00 hores, que emetrà un reportatge especial sobre aquests estranys 12 mesos. Protagonitzat per José Coronado i amb la col·laboració de Natalia De Molina i Daniel Guzmán, l’actor de sèries com ‘El Príncipe’ i ‘Vivir sin permiso’ començarà el seu monòleg en el Congrés amb una petició als polítics per després desgranar un any tan complicat. També participa en aquest resum José Sacristán, protagonista de l’especial de l’any passat. A més, Rozalén hi posarà la banda sonora.

LA 2

La nit de Cap d’Any de La 2 ve marcada per la música ‘vintage’ de ‘Cachitos de hierro y cromo’. El programa acomiadarà el 2020 amb ‘Cachitos Fest’, un festival itinerant que intentarà compensar l’escassetat de música en directe al nostre país. Virginia Díaz contractarà les millors bandes per tancar el cartell més actual del moment amb La La Love You, Sidonie, Estopa i Amaia & Alizzz, entre d’altres. I després de les campanades, seguiran la música, la rialles i l’arxiu de RTVE amb ‘Nochevieja a cachitos’.

TV-3

La cadena catalana també aposta per unes campanades amb toc femení, però en el seu cas amb un trio: el format per les periodistes Lídia Heredia, Helena Garcia Melero i Cristina Puig. Les presentadores d’‘Els matins’, ‘Tot és mou’ i ‘Preguntes freqüents’ brindaran per l’arribada del 2021 des del barceloní parc del Tibidabo, per oferir en directe les 12 campanades des de Barcelona, així com l’espectacle pirotècnic per acomiadar el 2020. El toc d’humor el posaran abans ‘APM?’ i l’especial de ‘Polònia 2020, no cal que tornis!’

Després celebrarà l’arribada del 2021 amb la proposta humorística i musical ‘TV3xUnTub presenta: Stop al 20’, que reunirà presentadors, actrius, monologuistes i humoristes de la cadena perquè expliquin per què el 2020 mereix ser oblidat. El programa inclourà una selecció de la música de l’any i els millors moments televisius dels espais de TV-3. 

El mateix dia 31, a les 12.30 h, TV-3 repartirà sort amb la retransmissió, des dels platós de Sant Joan Despí, del sorteig de la Grossa de Cap d’Any 2020. Per segon any, els presentadors seran Laia Ferrer i Marc Giró, col·laboradors de ‘Tot és mou’ i ‘Està passant’.

ANTENA 3

¿Què serien unes campanades sense el misteri de com serà el vestit de Cristina Pedroche? La col·laboradora de ‘Zapeando’, que cada nit de Cap d’Any es converteix en ‘trending topic’ per les seves atrevides transparències de Cap d’Any, tornarà a menjar-se el raïm amb Alberto Chicote. La presentadora i el xef de ‘¿Te lo vas a comer?’ i ‘Pesadilla en la cocina’ són parella a Antena 3 en l’última nit de l’any des de fa ja cinc temporades.  

«Tinc moltíssimes ganes i estic molt il·lusionada amb les campanades d’aquest any. M’encantaria, tot i que sigui per una estoneta, que la gent disfrutés i s’oblidés de les coses dolentes. Portar una miqueta d’il·lusió i que tots rebem l’any nou amb un somriure. Aquest seria el meu èxit», afirma la dona del xef David Muñoz. «Per mi, estar a la Puerta del sol aquest canvi d’any és formar part de les campanades més il·lusionants, més esperançadores de la meva vida. Vivim en un parèntesi que es va obrir el 13 de març del 2020 i que creiem que es tancarà per fi aquest 2021. Més aviat o més tard, però fer aquest pas al 2021 és com començar a comptar cap al final», afegeix el seu ‘partenaire’ televisiu.

Just abans, Eva González i Roberto Leal repassaran, amb molt d’humor, tot el que ha donat de si aquest any a Atresmedia en l’especial ‘Adiós 2020’.

MEDIASET

El grup audiovisual segueix un altre any recorrent Espanya retransmetent les campanades. En aquesta ocasió, Sandra Barneda i Christian Gálvez celebraran l’arribada del 2021 per partida doble, ja que seran a l’illa de Gran Canària. Primer, es menjaran el raïm a les 12 de la nit en l’horari peninsular i, una hora després, repetiran l’experiència, quan l’horari insular marqui la mitjanit i a la resta d’Espanya siguin ja la 1.00 de la matinada. En una estratègia que és habitual a Mediaset per a les grans cites i estrenes, la retransmissió s’oferirà en paral·lel a tots els canals de la companyia, excepte en la cadena infantil Boing.

Just abans, en ‘prime time’, Tele5 oferirà un especial de la particular competició culinària de ‘La última cena’, presentat per Jorge Javier Vázquez, amb els xefs Miguel Cobo i Begoña Rodrigo, que tastaran les propostes dels col·laboradors de ‘Sálvame’ i la resta de concursants.

Mentrestant, a Cuatro, ‘Todo es mentira’ emetrà dimecres, 30, l’especial ‘Hasta nunca, 2020’, amb un recorregut pels continguts i les exclusives més destacats i els principals personatges que han acaparat l’atenció el 2020. 

LA SEXTA

La cadena torna a confiar per a la seva nit de Cap d’Any en una parella televisiva ja consolidada, Iñaki López (‘La Sexta noche’) i Cristina Pardo (‘Liarla Pardo’). Els presentadors tornaran a vestir-se de gala per quart any consecutiu per dir adeu a aquest 2020 a La Sexta.

«L’any passat, des de Sol, no podíem ni imaginar què ens esperava, però aquesta nit de Cap d’Any sí que tinc la sensació d’estar donant pas a alguna cosa millor... Pitjor és difícil», recalca la periodista. El seu company es mostra en la mateixa línia: «El 2020 serà sens dubte un any històric. I acomiadar-lo serà un plaer immens. Per una vegada la nostra predicció serà infal·lible: ¡L’any vinent serà millor!», reflexiona, optimista.

NEOX

El títol del preraïm de Neox, l’especial amb el qual la cadena d’Atresmedia acomiada l’any en curs un dia abans de l’habitual, el 30 de desembre, no podia ser més explícit: ‘¡Pum! A freír leches 2020. Felix Año Neox’. Al capdavant del programa hi haurà una parella que no té pèls a la llengua, Paca La Piraña i Marc Giró.

Notícies relacionades

L’amiga de La Veneno, que ha participat en la sèrie dels Javis sobre la icona trans interpretant-se a si mateixa i ara té un enginyós consultori televisiu amb ‘¿Paca La Piraña, dígame?’, i el col·laborador de ‘Zapeando’ estaran a la madrilenya Puerta del Sol dijous, 30, per posar humor al que queda d’aquest atípic 2020 i, impacients per retransmetre les campanades un dia abans que la resta del món.

Paca La Piraña llegirà amb les seves cartes el futur de destacats personatges del 2020 com Fernando Simón, Rosalía, Rubius, Cristina ‘La Veneno’ i Laura Pausini, interpretats per Silvia Abril, David Fernández i Daniela Santiago.