versionant Queen

‘La marató’ de TV-3 2020 supera els deu milions d’euros amb els presentadors en pijama

Mònica Terribas, Jordi Basté, Laura Rosel i Raquel Sans han protagonitzat un gag versionant Queen

El teletó estava dedicat aquest any a recaptar fons per a la lluita contra el coronavirus

‘La marató’ de TV-3 2020 supera els deu milions d’euros amb els presentadors en pijama
barcelona/zentauroEPP.56282058_.201220194711.JPG

/

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

‘La marató’ de TV-3 2020 ha recaptat aquest diumenge 20 de desembre més de deu milions d’euros que aniran destinats a la investigació de la Covid-19. Concretament, el marcador final del programa que han destapat els presentadors (Mònica Terribas, Jordi Basté, Laura Rosel i Raquel Sans) passades les dues de la matinada ha deixat la xifra de 10.305.819 euros. L’any passat, dedicat a les malalties minoritàries, la recaptació total va ser de 14.053.915 euros, tot i que la nit del programa no va passar dels nou milions de donatius. La resta es va anar sumant en els mesos posteriors, fins a finals de març, com també es podrà fer aquest any.

A part dels moments dedicats a la divulgació sobre la pandèmia, dels testimonis de metges i malalts que han patit el virus i d’actuacions d’artistes com ara Aitana, Amaia, Diana Navarro, Beret, Rozalén, Miki Núñez, Sebastián Yatra, Sopa de Cabra i La Pegatina, entre molts d’altres, el teletó ha tingut espai per a l’humor, com el gag que han protagonitzat els presentadors en ‘prime time’, en pijama, cantant una particular versió del famós ‘I want to break free’, de Queen, acompanyats per alguns dels metges de referència de Catalunya.

El veterà programa solidari de la cadena catalana, que aquest any arribava a la 29a edició, va començar a les 9.30 hores del matí a TV-3 amb els presentadors posant-se la granota de fer feina i pujant a un helicòpter, que els aniria deixant a la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic (Basté), el recinte modernista de Sant Pau (Terribas), l’hospital de la Vall d’Hebron (Sans) i la primera ciutat catalana que va viure un confinament, Igualada (Rosel). Una mica abans, a les vuit del matí, Roger Escapa havia donat el tret de sortida d’aquesta marató televisiva del coronavirus a ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio.

Testimonis emotius

Durant tot el matí, el programa ha rendit homenatge als sanitaris que han combatut la pandèmia que ho ha trastocat tot en aquest atípic 2020, a través d’entrevistes i reportatges sobre la seva feina. Els moments més emotius han anat de la mà dels testimonis de pacients com l’Héctor, que amb només 17 anys va estar ingressat a l’uci molt greu amb una forta pneumònia; la Carme, que pateix les seqüeles que la Covid li ha deixat al cervell («No puc recordar si he de posar-me abans els pantalons o la roba anterior», va explicar); l’Ignacio, que va perdre una cama per culpa del virus, i l’Amalia, que, a més d’infectar-se va perdre el seu marit pel coronavirus i no va poder acomiadar-se d’ell.

Notícies relacionades

A la nit, ja amb els presentadors reunits en un plató de ‘La marató’ de Sant Joan Despí gairebé sense públic per culpa del coronavirus, s’han produït els moments més distesos. L’humor no només ha vingut de la mà de professionals com el còmic i imitador Carlos Latre, sinó que els presentadors han protagonitzat un oníric esquetx, fruit d’un somni de Basté. En aquest espai, el periodista apareixia en pijama i amb bata, igual que Terribas, Sans i Rosel, cantant el famós ‘I want to break free’ de Queen, però substituint-lo per un ‘Vull ser covid-free’. No han faltat els rul·los de Rosel, Basté passant l’aspirador i fent ganxet ni Terribas posant-se en forma a la bicicleta estàtica. A més, al costat dels presentadors han cantat quatre dels metges de referència a Catalunya en la lluita contra el coronavirus: Oriol Mitjà, Antoni Trilla, Josep Maria Argimon i Jaume Padrós.

Una de les novetats d’aquest any en aquesta atípica marató marcada pel coronavirus és que la pandèmia no ha permès que es veiessin les típiques imatges de centenars de voluntaris (alguns d’ells polítics) agafant els telèfons a les diverses demarcacions catalanes. Sí que hi ha hagut, això sí, entrevistes amb polítics com el president Quim Torra (a ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio), el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Chakir el Homrani.