TU I JO SOM TRES

El 'Rey del Glam' i la futurible reina Elionor

zentauroepp55964728 23 11 2020 monegal201123184331

zentauroepp55964728 23 11 2020 monegal201123184331

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aturat per la Covid mesos enrere, acaba de tornar ‘Tu cara me suena’ a Antena 3. Ho celebro.  En temps de tanta tribulació i punyalades, aquesta escuma de clonacions musicals entreté, diverteix i relaxa. Han començat amb un recordatori de l’emès abans del forrellat. I es constata que aquesta edició molt possiblement se l’emporti El Monaguillo de carrer. Aquest humorista, de dilatada trajectòria, està tenint una resurrecció televisiva bàrbara. Les seves aparicions a ‘El hormiguero’ explicant històries hilarants són un èxit total.  No és només el que explica, sinó com ho explica. Allà hi ha la gràcia. De les seves clonacions a  ‘Tu cara me suena’ destaquem la seva transformació en Alaska  cantant aquell tema dels anys 80, ‘El Rey del Glam«tacón de aguja, ojos pintados, kilos de rimmel y muy negros los labios»«. Diuen experts analistes que aquesta cançó és el trànsit lúcid del vodevil a l’astracanada, entenent astracanada en el sentit més noble com a gènere còmic teatral. És a dir, que a El Monaguillo aquesta recreació li va que ni pintada.

Notícies relacionades

A ‘Salvados’ (La Sexta) es preguntava Gonzo com s’han comportat els periodistes i els polítics amb Joan Carles I durant els seus gairebé 40 anys de regnat. Va titular el seu programa ‘El protegido’. No anava desencaminat. Efectivament van ser 40 anys d’un proteccionisme polític i periodístic tremend. I va resultar fantàstic conèixer el mètode de memòria selectiva que practica l’exministre José Manuel García Margallo.  Li explicava a Gonzo que ell ha parlat molt amb Joan Carles mentre va durar el seu regnat. Llargues converses mà a mà, molt frondoses, interessants i privades. I Gonzo, en actitud de borinot o tàvec socràtic, li va preguntar si recordava de què parlaven: ¿potser  de negocis? Resposta de Margallo«Jo tinc una memòria molt selectiva. El que no és important ho trec per fer espai i emmagatzemar altres coses més interessants». Colossal.

Però el gran defensor de Joan Carles d’aquella nit de tele va ser Alfonso Guerra. Assegut davant Gonzo va custodiar la trajectòria de l’exmonarca, i la continuïtat de la monarquia, amb un fervor inusitat.  «¿Creu vostè, doncs, que Elionor arribarà a ser reina?». I Guerra va contestar: «¡Amb tota seguretat!». ¡Ahh! Davant tanta clarividència, Gonzo va quedar tan perplex com parat.