30 nov 2020

Anar al contingut

AL CANAL 33

'Clipping', una aposta pel videoclip en català

El nou espai mostra l'actualitat de la creació musical i audiovisual a Catalunya.

El Periódico

'Clipping', una aposta pel videoclip en català

El canal 33 estrena aquest dissabte, 24 d’octubre, ‘Clipping’ (22.20 hores), un programa musical que oferirà una àmplia selecció de clips per mostrar l’actualitat de la creació musical i audiovisual a Catalunya. El nou espai donarà cabuda als artistes i realitzadors per mostrar la producció de videoclips en català. ‘Clipping’ és una producció de TV-3 amb la col·laboració de la revista ‘Enderrock’ i amb el recolzament de la Conselleria de Cultura.


La producció de videoclips en l’escena musical catalana ha crescut els últims anys de manera quantitativa i qualitativa gràcies a les noves plataformes. Només en llengua catalana es produeixen cada any un miler de videoclips. Els nous talents es difonen a través de les xarxes socials i el clip és un format audiovisual que s’ha convertit també un planter per a nous realitzadors.

’Clipping’ s’emetrà cada dissabte i els capítols tindran una durada de 30 minuts. Aquesta primera temporada comprendrà un total de 22 programes, amb la realització i muntatge musical de l’artista multimèdia barcelonina Mar Orfila. Cada espai donarà cabuda a una quinzena de clips, posant-los en context a través dels mateixos artistes i realitzadors, amb un tractament de tipus periodístic.

Xarxes socials

El programa difondrà la música popular de proximitat amb un format dinàmic i desenfadat, a més de donar cabuda a la participació dels espectadors per votar a través de les xarxes socials.

‘Clipping’ es podrà seguir a través de diverses plataformes i inclourà seccions interactives com ‘El clip de la setmana’, que destacarà un videoclip introduït pel mateix artista; ‘Fabricants de clips’, presentat per un realitzador que explicarà les seves creacions; ‘La nevera’, que mostrarà clips històrics, i ‘El clipping de ...’ on un personatge mediàtic escollirà el seu videoclip favorit.
 

Temes: Música Cine