novetat per a les nits de dissabte

TVE obre foc amb Plácido Domingo a 'La pr1mera pregunta'

Lluís Guilera dirigeix i presenta el nou programa de TVE-1, que combina debats i entrevistes

María Gómez, Carlos Latre, Pilar Eyre i Marc Giró formen part de l'equip

equipo

equipo

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta temporada, TVE-1 s’ha proposat recuperar els debats a la seva graella, amb l’estrena de programes com ‘¿Quién educa a quién?’ amb Mamen Asencio, i ‘Obrim fil’, de Xavier Sardà. S’hi uneix a partir d’aquest dissabte 26 de setembre ‘La pr1mera pregunta’ (22.00 hores), un xou de tres hores en directe que repassarà de forma amena els temes i personatges de la setmana amb analistes i testimonis, però també amb música i humor. El tenor Plácido Domingo, acusat d’abusos sexuals, i la cantant Mónica Naranjo, ‘la pantera de Figueres’, seran els primers entrevistats.

Amb Lluís Guilera com a director i presentador, el programa suposa el salt a l’entreteniment del periodista català, que fins ara havia estat al capdavant del ‘Telediario’ del cap de setmana de la cadena pública, i proposarà una «barreja de gèneres», com ell mateix ho defineix, amb dos debats setmanals («un més seriós de caràcter social i un altre al final, més desenfadat»), entrevistes i enllaçant en ocasions amb algun dels reportatges d’‘Informe semanal’. La idea és prescindir dels continguts polítics, per diferenciar-se de ‘La Sexta noche’, tot i que Guilera reconeix que «el programa evolucionarà a mesura que avanci la nit».

«La part més social i polèmica»

L’equip «buscarà la part més social i polèmica de la setmana, però amb rigor», assegura Toñi Prieto, directora de programes d’entreteniment de TVE, sobre un xou que s’emetrà des dels estudis de la cadena a Sant Cugat (Barcelona), en un plató de més de 800 metres quadrats, que compta amb diversos ‘sets’.

Guilera comptarà amb la col·laboració de María Gómez, que s’encarregarà d’«ampliar les informacions, entrevistar testimonis anònims i ser la veu dels espectadors», segons enumera la periodista, que ja havia participat en altres espais de TVE com ‘A partir de hoy’ i ‘Este programa del que usted me habla’.

Com a col·laboradors, hi haurà Carlos Latre, que portarà al plató el seu extens planter d’imitacions, emulant els personatges que han sigut protagonistes de l’actualitat durant la setmana; Pilar Eyre, que analitzarà la crònica social (en l’edició d’aquest dissabte donarà informació inèdita de Corinna Larsen); la humorista Pilar de Francisco, que oferirà de forma irònica un repàs de les polèmiques a les xarxes socials i indagarà en les dades disponibles a internet dels convidats; Marc GiróPepe Colubi i Henar Álvarez, que participaran en la tertúlia sobre l’entrevistat de cada edició, i el duo musical Antilópez, que compondrà i interpretarà una cançó sobre el tema més destacat de la setmana.

Notícies relacionades

 

A cada programa, Guilera rebrà un personatge conegut de l’àmbit de la música, el cine, el teatre, la literatura, l’esport, la televisió o les xarxes socials, que parlarà de la seva carrera i la seva biografia. Aquesta setmana hi haurà al plató Mónica Naranjo, que també oferirà una actuació, mentre que l’entrevista amb Plácido Domingo, la primera que ofereix a una televisió espanyola des que va saltar l’escàndol pels seus presumptes abusos sexuals a una vintena de dones, serà una connexió gravada des de Montecarlo (Mònaco).

Temes:

TVE Carlos Latre