ESTRENA DIUMENGE, 6

Els protocols de la Covid-19, a 'Control de carreteras'

Nova temporada del programa de DMAX que posa l'accent en les noves mesures de seguretat

onlocation b edicion v3 200827 / periodico

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

¿Com s’ha de circular per les rotondes?, ¿existeix algun cas en què el senyal de «stop» no obligui els vehicles a detenir-se?, ¿amb quina freqüència s’han de mirar els miralls retrovisors segons el tipus de via? Qualsevol persona que disposi de carnet de conduir hauria de conèixer la resposta a aquestes preguntes. No obstant, pel pas del temps o la falta d’hàbit de conduir, alguns conductors obliden les normes bàsiques de circulació i seguretat viària i acaben acumulant infraccions o, el que és més greu, provocant accidents de trànsit que posen la seva vida i la d’altres en risc.

En els últims mesos, a causa de l’estat d’alarma que va portar al confinament de gran part de la població a Espanya, amb prou feines circulaven cotxes per les carreteres espanyoles i molts dels conductors van passar setmanes i fins i tot mesos sense utilitzar el vehicle per moure’s. En altres casos, persones que habitualment utilitzen mitjans de transport alternatius al vehicle particular s’han vist en la necessitat de posar-se de nou al volant per poder desplaçar-se després d’un temps sense conduir. ¿Han suposat aquests canvis en els hàbits dels conductors un augment de les infraccions a la carretera a Espanya?, ¿quines lleis bàsiques de seguretat viària s’haurien de recordar sempre?

A partir del diumenge 6 de setembre, a les 21.30 hores, DMAX torna a patrullar amb les persones que vigilen la seguretat de les vies i autovies del nostre país amb l’estrena d’una nova temporada de ‘Control de carreteras’, la sèrie que mostra els casos reals a què s’enfronten diàriament els serveis de vigilància a la carretera de la Guàrdia Civil.

Nou protocol

Aquesta temporada, DMAX renova la seva aposta per la producció pròpia. estretament lligada a l’actualitat a Espanya, mostrant com s’ha vist afectada la feina dels guàrdies que protagonitzen les històries que apareixen en els nous episodis de ‘Control de carreteras’, la producció del qual s’ha fet complint amb tots els protocols de seguretat tant davant com darrere de les càmeres.

A més de veure com treballen, a quines situacions s’enfronten o quins reptes els esperen cada dia a les persones que vigilen les nostres carreteres, el públic comprovarà com s’està aplicant el nou protocol Covid-19 als dispositius de la Guàrdia Civil, i en aquestes noves entregues cobraran un especial protagonisme les mesures de seguretat adoptades pels guàrdies, equipats amb mascareta en tot moment i obligats a fer les comunicacions administratives de manera telemàtica per mantenir la distància mínima de seguretat amb els conductors.

Notícies relacionades

‘Control de carreteras’ posarà el focus en la tasca de les persones que formen aquestes patrulles de vigilància a l’hora d’enfrontar-se a infraccions que van des de faltes lleus fins a delictes greus al volant que no només poden tenir terribles conseqüències per a ells, sinó també per a la resta dels conductors. Motoristes amb el permís de circulació caducat, cotxes avariats al voral o controls d’alcoholèmia rutinaris protagonitzaran les històries d’aquesta nova temporada. No obstant, la tasca dels agents de la Guàrdia Civil va molt més enllà. També veurem com hi ha patrulles que s’encarreguen d’exercir d’escortes de vehicles en casos d’urgències hospitalàries o també ajuden a salvar la vida d’un animal atropellat, entre moltes altres coses.

El debut de les Canàries

Cada una de les noves entregues estarà composta per tres operacions diferents captades per les càmeres de DMAX i que en els casos gravats durant els últims mesos mostrarà les noves dinàmiques de treball dels guàrdies per complir la normativa de seguretat obligatòria a tot el país. Així, els espectadors tornaran a ser testimonis de com és un dia a la pell d’un agent de la Guàrdia Civil i viuran en primera persona tota mena d’històries que es produeixen diàriament entorn d’algunes de les carreteres més transitades de comunitats com Madrid, Galícia, Andalusia o Canàries. Una de les novetats d’aquesta temporada és el debut de la comunitat canària com a escenari d’alguns dels casos que apareixeran en les noves entregues del programa, que recorrerà algunes de les vies que travessen les seves illes amb els guàrdies que les vigilen.