TU I JO SOM TRES

Una Creu de Sant Jordi per al City

zentauroepp54720668 31 08 2020 monegal200831191626

zentauroepp54720668 31 08 2020 monegal200831191626

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Al marge de l’evolució de la pandèmia, que no deixa de clavar-nos preocupants notícies cada dia, la bomba de l’estiu ha sigut, i continua sent, el tema de Leo Messi. Tractant-se del millor jugador del món, tots els informatius televisius li estan dedicant un atenció espectacular. Hem seguit a casa amb molt interès els dos especials sobre aquest assumpte que ja ens ha ofert Xavi Valls a TV-3. Amb tots els respectes als opinants que han anat participant en aquests dos programes, aquí el més bo hauria sigut haver aconseguit reunir al plató Joan Laporta, Sandro Rosell i Jaume Roures. ¡Ahh! Hauria sigut una sessió per sucar-hi pa. Hi ha molt mar de fons al voltant d’aquest anunci de saga/fuga de Messi. I no em refereixo únicament al terreny esportiu.

En l’especial  de TV-3 d’aquest diumenge passat van convidar Josep Maria Minguella. ¡Ah! Quan surt Minguella a la tele parlant del Barça (continent i contingut) a casa l’escoltem amb molta atenció. Ho sap tot. I sempre ens deixa alguna pinzellada superlativa. Aquesta vegada també ho va fer. Va ser gairebé al final de la vetllada. Davant unes imatges d’arxiu de Pep Guardiola abraçat amb Messi, va requerir l’atenció de la concurrència i va advertir:  «Voldria dir una cosa. Estic segur que molts barcelonistes, encara apreciant molt la gent del City, no els agradarà que l’ídol del Barça vagi a parar allà. En certa ocasió, en un sopar a Manchester, Ferran Soriano, director executiu del City, em va dir: ‘Mai fitxarem un jugador del Barça’. És a dir, em va assegurar que mai espoliarien el Barça. Això no es va complir amb Eric García, que era del Barcelona, però és al City. Veurem què passa amb Messi». ¡Ah! Ha sigut un apunt que transcendeix l’àmbit futbolístic.

Notícies relacionades

 

Catalunya està impregnada de política. Fa pocs dies la presidenta de l’ANC advertia: «No hem de permetre rectorats unionistes a la UB i la UAB» (EL PERIÓDICO, 25/8/2020).  El missatge és nítid. Segons la presidenta de l’ANC les grans institucions catalanes (Universitat, Cambra de Comerç, TV-3, etcètera) han de ser indepes.  I ja que una de les grans institucions –la de més projecció mundial, sens dubte– és el Barça, la fuga de l’ídol, Creu de Sant Jordi inclosa, serà insuportable. Quedem a l’espera del disseny electoral antiunionista que es produirà al club.