TEMPORADA 2020-2021

RNE renova les seves tardes

Julia Varela presenta el nou magazín 'Tarde lo que tarde', i Laura Barrachina, l'informatiu cultural 'El ojo crítico'

Marc Sala es posa al capdavant dels informatius '24 horas' i Íñigo Alonso continua al capdavant de 'Las mañanas de RNE'

zentauroepp54663218 television rne200827172053

zentauroepp54663218 television rne200827172053

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Les principals novetats d’RNE per a la temporada 2020-2021, que porta per lema ‘RNE. Somos tu radio’, es concentren en les tardes, amb el nou magazín ‘Tarde lo que tarde’, dirigit i presentat per Julia Varela; la incorporació de Marc Sala a l’informatiu ‘24 horas’, i la de Laura Barrachina al veterà i prestigiós informatiu cultural‘El ojo crítico’.

Julia Varela es posa al capdavant de ‘Tarde lo que tarde’, de dilluns a divendres, de 15.00 a 18.00 hores, un nou espai d’actualitat i entreteniment per a les tardes d’RNE. El programa seguirà el fil de les notícies d’una manera més informal. Al relat dels temes que preocupen el ciutadà s’hi sumarà humor i cultura per a oients de totes les edats. Un equip jove però àmplia trajectòria en RTVE donarà forma a aquest espai, en què col·laboraran algunes cares familiars de la cadena (com ara Almudena Ariza i Virginia Díaz).  

També altres veus conegudes del panorama social i cultural, com la periodista Marta Nebot, el guitarrista de Vetusta Morla Juanma Latorre, l’escriptor Luis Alberto de Cuenca, el filòleg Alfonso Levy, el periodista científic Luis Quevedo, l’actor Alex O’Doherty, el periodista econòmic Vicente Varo, el matrimoni youtuber Los Prieto Flores i les humoristes Elsa Ruiz, Sil de Castro i Virginia Riezu.

Incorporacions a ‘El ojo crítico’

A les 18.00 hores prendrà el testimoni l’informatiu cultural ‘El ojo crítico’, que comença la seva nova temporada amb Laura Barrachina al capdavant. El veterà espai mostrarà com és la cultura al segle XXIi parlarà amb els seus creadors més rellevants , incorporarà noves seccions i col·laboradors com Gerardo Vilches, per a la crítica de còmics, o l’escriptor i divulgador Miguel Ángel Delgado, per demostrar que la ciència és part de les Humanitats. Mery Cuesta, historiadora i comissària d’exposicions, posarà una mirada crítica i espurnejant al món de l’art.

Les novetats en les tardes d’RNE es completen amb la incorporació de Marc Sala a l’informatiu ‘24 horas’, de 20.00 a 23.30 hores, de dilluns a divendres. En les seves més de tres hores, resumirà i analitzarà l’actualitat de la jornada i donarà les claus de l’endemà. Tindrà una primera hora marcada pels grans assumptes del dia i per la presència dels corresponsals d’RNE, amb qui mantindrà taula de redacció diària. Després de la informació esportiva, temps per a l’anàlisi amb entrevistes als protagonistes i especialistes dels assumptes de més interès. Marc Sala tancarà el dia viatjant «a l’altre costat de la lluna» per buscar l’altra perspectiva que ofereix la informació. Els dilluns, amb les dades de Paco Camas; els dimarts, la investigació de Pedro Águeda, l’economia de Rosa Sánchez i els moviments socials d’Oriol Nolis.

Els matins, sense canvis

L’oferta matinal es manté respecte a la passada temporada, amb Íñigo Alfonso al capdavant de la informació en ‘Las mañanas de RNE’ (de 6.00 a 10.00 hores), i Pepa Fernández, que es fa càrrec per segona temporada de la franja de continguts culturals i socials a ‘De pe a pa’, de 10.00 a 13.00 hores. Ana Sterling continua al capdavant de ‘14 horas’, de 13.00 a 15.00 hores.

De 19.00 a 20.00 hores, tercera temporada de ‘Por 3 razones’, amb Mamen Asencio. Una temporada més continua ‘Gente despierta’, amb Alfredo Menéndez, a les 23.30 hores.

Caps de setmana

Notícies relacionades

Carles Mesa continua per segona temporada a ‘No es un día cualquiera’,els dissabtes i diumenges, de 8.30 a 13.00 hores. De 13.00 a 13.30,José Antonio García, ‘Ciudadano García’, farà un programa entorn de la gastronomia juntament amb el cuiner Sergio Fernández i el nutricionista Aitor Sánchez: ‘Esto me suena... en la cocina’. A més, els dilluns a la matinada, de 2.00 a 3.00 hores, ‘Ciudadano García’ estrenarà un programa de relats i contes: ‘Esto me cuentan’.

Els dissabtes a la matinada, Jorge García es posa al capdavant d’‘Una noche en el laberinto’ (2.00-3.00), i els diumenges, torna el programa únic de la ciència en la ràdio pública:‘A hombros de gigantes’, de Manuel Seara, entre les 4.00 i les 5.00 hores. L’actualitat informativa dels caps de setmana continua amb Carlos Núñez i Ana Marta Ersoch.