FITA EN LA PRODUCTORA

Disney ja té una protagonista bisexual

La Luz, l'adolescent de la sèrie original 'The Owl House', es mostra atreta per una noia en dos capítols

Dana Terrance, la seva creadora, ha aconseguit que es doni visibilitat a la seva identitat sexual en la mítica companyia

zentauroepp54527761 television luz200817130444

zentauroepp54527761 television luz200817130444

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Disney ha tornat a fer un altre pas per afavorir la visibilitat i normalitat del col·lectiu LGTBI a l’incorporar un personatge protagonista bisexual. Es tracta de la Luz, una adolescent de 14 anys, la història de la qual narra The Owl House, a Disney Channel, que en els dos últims episodis mostra atracció per una altra noia. No és la primera vegada que s’inclou un personatge bisexual, la primera va ser en una altra sèrie de la plataforma, Star contra las fuerzas del mal, però, sí, un de principal. 

La ficció explica la història d’una noia que viatja a una realitat paral·lela per convertir-se en bruixa. Al llarg de la sèrie es fa evident que li agraden alguns personatges masculins, però en els capítols que es van estrenar els dissabtes 8 i 25 d’agost a la plataforma de Disney es veu com, al ballar amb l’Amity, un altre personatge principal, hi ha química.

Visibilitat al col·lectiu LGTBI

Notícies relacionades

Dana Terrance, creadora de la sèrie, va voler donar resposta als qui ho van comentar a Twitter: «En el desenvolupament vaig ser molt oberta a posar nens queer en l’elenc principal. Soc molt mala mentidera, així que hauria sigut difícil ficar-ne d’amagat. Quan ens van donar llum verda, alguns líders de Disney em van dir que no podia representar cap forma de relació bi o gai al canal». Però la cosa no es va quedar allà: «¡Soc bisexual! ¡Vull escriure un personatge bisexual, maleït sigui! Afortunadament, la meva tossuderia va rendir els seus fruits i ara estic molt avalada pel lideratge actual de Disney».

No obstant, aquest no és el primer personatge bisexual que apareix en una sèrie de Disney. El primer va ser Jackie Lynn Thomas, l’exnòvia de Marco, que després de viure una aventura amorosa amb ell tenia una noia com a parella. Així mateix, també hi ha hagut un altre personatge de la comunitat LGTBI de Disney, ja que Pixar va estrenar al maig, a Disney Plus, un curt animat amb un protagonista gai, Out. OutAra ha fet un pas més en la normalització amb una protagonista bisexual.

Temes:

Disney