DESCONNEXIÓ

Gemma Nierga presentarà un nou magazín per a Catalunya a La 2

El programa s'emetrà de dilluns a divendres a la tarda i es farà en col·laboració amb Ràdio 4

zentauroepp49786940 televisi n rtve tve gemma nierga foto josep echaburu200806162843

zentauroepp49786940 televisi n rtve tve gemma nierga foto josep echaburu200806162843 / JOSEP ECHABURU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L’administradora única provisional d’RTVE, Rosa María Mateo, ha afirmat que Televisió Espanyola incrementarà «substancialment» les seves desconnexions en català a través de La 2 i ha avançat que, de dilluns a divendres, emetrà un magazín presentat per la periodista Gemma Nierga, que es farà en col·laboració amb Ràdio 4.

Així ho ha explicat Mateo en una compareixença urgent davant la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de Control Parlamentari de la Corporació RTVE, celebrada per explicar el criteri en els últims nomenaments a RTVE.

La responsable de la Corporació pública ha destacat també que s’ampliarà la durada de l’oferta informativa, «aprofundint en la realitat local» de Catalunya, i s’abordarà l’actualitat esportiva local amb un nou espai diari.

«En aquest punt, vull aclarir que no és només que tinguem el deure de fomentar les llengües cooficials, reconegudes a la Constitució i els estatuts d’autonomia, és que estem convençuts que TVE pot i ha de contribuir a promoure un pluralisme més gran en el panorama mediàtic a Catalunya», ha argumentat.

Nou programa de debat

En aquest sentit, Mateo ha explicat que la intenció és arribar a aquest objectiu «mitjançant continguts de proximitat que complementin l’oferta d’altres cadenes públiques». «Tant de bo que en el futur disposem dels recursos necessaris per fer alguna cosa semblant en altres comunitats amb llengua pròpia com el País Basc, Galícia o el País Valencià», ha remarcat.

D’altra banda, Mateo ha indicat que ha detectat «l’absència de debats a TVE. «Per alguna raó que ignoro, l’anterior equip directiu va decidir que a la televisió pública no tenien cabuda els debats, malgrat que és una indicació expressa del Mandat-marc», ha declarat.

Notícies relacionades

«Doncs bé, nosaltres sí que complirem la norma», ha assegurat, per després afegir que els dissabtes a la nit el programa ‘La primera pregunta’ mirarà de donar resposta «als principals interrogants que es planteja la societat espanyola, donant cabuda a les diferents sensibilitats i sempre amb un esperit didàctic i amè». Rosa María Mateo ha explicat que aquest programa es produirà en els estudis de Sant Cugat, a Barcelona, «aprofitant encara més la seva capacitat de producció».

Mateo ha afirmat que aquests són exemples «d’algunes de les decisions que la direcció de la Corporació ha de prendre si vol jugar un paper rellevant en el panorama audiovisual».

Temes:

Gemma Nierga TVE