TU I JO SOM TRES

Odón 'l'íntegre': dels 350, l'únic

zentauroepp53788012 television monegal200617191323

zentauroepp53788012 television monegal200617191323

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Ara s’ha sabut, per comunicació oficial del Congrés, que el mes abril el diputat Odón Elorza va renunciar expressament al cobrament de la dietes per desplaçament i allotjament que li corresponien. Exactament 1.900 euros mensuals que es va negar a embutxacar-se com a gest de solidaritat davant del greu trencament econòmic que la pandèmia estava causant en tants milers de ciutadans i ciutadanes d’aquest país.  El més tremend i meditable d’aquesta notícia és que dels 350 diputats que hi ha al Congrés, Odón va ser l’únic. 

Celebro la sensibilitat que ha tingut Buenafuente al conèixer la notícia. Va engegar el seu Late motiv (#0 Movistar+) dedicant-li a Odón un arpegi admiratiu en què, simulant que era el mateix Elorza que parlava, deia: «Em trobo completament sol al Congrés. Sisplau, prediqueu amb l’exemple. Puc salvar la vostra imatge». ¡Ah! Bravo per aquesta pinzellada a Late motiv.

PISTOLES A L’HEMICICLE.– L’excitació que hi ha ara mateix al Congrés no és per la vergonya de no afegir-se a la iniciativa d’Odón. Ara hi ha un sonor i televisiu frenesí sobre si algun diputat (el grup Compromís assenyala Abascal) porta pistola a l’hemicicle.

En el programa de Risto Todo es mentira (Cuatro) s’han aturat en l’assumpte. I Cristina Cifuentes, que després dels seus sofriments polítics ara abraça el confort de la tertúlia televisiva, va advertir: «Aquest tema el vaig conèixer quan era delegada del Govern a Madrid. Als espanyols els sorprendria veure la quantitat de polítics, de tots els partits, també d’esquerres, que porten i tenen aquests permisos per portar armes». O sigui, que segons la senyora Cifuentes, si sabéssim la quantitat de polítics amb pistola que hi ha, ens sorprendríem. ¡Ah! És un tema que exigeix llum i taquígrafs.

Notícies relacionades

Guardo al meu arxiu un lluminós article de Manuel Vicent (El País, 22 d’abril del 1979), titulat La pistola del diputado, en què adverteix que, després de les eleccions del juny del 1977, ja hi havia 46 parlamentaris que en tenien. Vicent es preguntava si poden portar «l’ocell de foc a la butxaca fins a l’escó» o l’han de deixar al penjador de l’entrada. ¡Ahh! A la pel·lícula WichitaWyatt Earp obligava els pistolers que arribaven que li entreguessin les seves cananes i revòlvers. Evitava així l’espant de la ciutadania.