TU I JO SOM TRES

Lladregots, ¡a robar que són quatre dies!

zentauroepp53746493 monegal200613185457

zentauroepp53746493 monegal200613185457

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Presentades com les grans ‘mocatrius’ de l’univers, a Yola Berrocal i Leticia Sabater les han contractat en qualitat d’estrelles principals del nou reality-show de Tele 5 anomenat La casa fuerte. El neologisme ‘mocatriu’ l’han agafat de la cançó homònima del duo Ojete Calor (dels humoristes Carlos Areces Aníbal Gómez) i és l’acrònim de ‘model cantant actriu’. El plantejament d’aquesta nova ratomàquia és senzill: en algun llogarret de l’altiplà han muntat un resort on uns viuen dins a tutti plan i altres fora, a la intempèrie. L’art consisteix que els de fora assaltin la casa i robin els diners dels de dins. Hi ha un meditable plus en aquest plantejament: els que són fora són els treballadors dels de dins. Són els seus criats, els seus serfs. O sigui que potser han volgut escenificar una revolta del proletariat. Però han llegit malament Karl Marx. Aquí no hi ha marxisme. Aquí només hi ha lladregots de pa sucat amb oli que, per exigències del guió, es robaran mútuament fent posturetes mig despullats per la zona de la piscina.

No els retrec que facin l’apologia dels diners com el gran valor de la vida. És el reflex dels murris i espavilats que cada dia triomfen en les cròniques socials dels informatius. A més de Yola Leticia, una altra gran vedet d’aquest escumós i en el fons innocent lladronici és Maite Galdeano, ben coneguda dels realitys d’aquesta indústria televisiva. Maite originàriament era conductora d’autobús a Pamplona, però de sobte va accedir a la reserva de criatures que té T-5 per nodrir les seves barbacoes. ¡Ah! Són els miracles d’avui dia. Deia Felipe González que la democràcia consisteix en què un lampista pugui arribar a ser ministre. O sigui que si Corcuera va aconseguir ser titular de la cartera d’Interior, l’autobusera Maite té dret a ser estrella a telecinque.

Notícies relacionades

En un moment donat el presentador J.J.Vázquez va advertir que ja que eren a La casa fuerte els concursants haurien de saber que Cayetana Álvarez de Toledo és Marquesa de Casa Fuerte. Va ser una gracieta, una ocurrència en to burleta. ¡Ah! Haurien de continuar buscant similituds pintoresques amb la paraula ‘fuerte’. Precisament l’amo de T-5, Silvio Berlusconi, a més de ser rei del bunga bunga i d’haver sigut condemnat per prostitució de menors, també pot ser considerat Marquès de Forza Italia. ¡Ah! Quines cosetes, quan busques.