01 des 2020

Anar al contingut

recta final del 'talent'

'Operación Triunfo 2020' elegeix els seus finalistes

Nia, Hugo, Eva, Anaju i Flavio són els aspirants elegits

EL PERIÓDICO

'Operación Triunfo 2020' elegeix els seus finalistes

Jose Irun

Anaju i Flavio s’han unit a Nia, Hugo i Eva per completar la llista de cinc finalistes que competiran, la setmana que ve, per convertir-se en el guanyador d’Operación Triunfo 2020.

L’última edició d’OT ja té als seus cinc finalistes; Anaju, per elecció del jurat, i Flavio, pels vots del públic –amb un 36% davant el 33% de Maialen i el 31% de Samantha–, han aconseguit les seves respectives places en la gala final, que tindrà lloc el pròxim dimecres, 10 de juny, i proclamarà, finalment, el guanyador d’OT 2020, que s’emportarà el premi de 100.000 euros.

Serà, així, el guanyador de l’edició més atípica de la història del talent musical, accidentat a tots els nivells. No només va haver de ser paralitzada per la pandèmia mundial del coronavirus, sinó que també es va convertir en focus de polèmiques per suposats comentaris masclistes, bullying i conductes agressives per part d’alguns dels seus concursants, i per aquell sonat manifest protaurí de la ‘cantaora’ Estrella Morente i el discurs certament polític d’Anna Pacheco, en una xerrada feminista impartida a l’acadèmia.

Protesta per George Floyd

La semifinal també va tenir la seva particularitat. Els set concursants van obrir la gala interpretant Lay all your love on me, d’ABBA, la qual no van acabar amb el puny en alt, com és habitual en les cançons grupals, sinó que es van agenollar, col·locant el genoll dret al terra i abaixant la mirada, i van emular el gest que aquests últims dies inunda protestes, manifestacions i esdeveniments a tot el món com a símbol de la lluita racial després de la mort de l’afroamericà George Floyd en mans d’un policia.

La gala va comptar, a més, amb les actuacions de Gèrard, exconcursant d’aquesta edició; Natalia Jiménez, jurat d’OT 2020, i Rozalén, que va interpretar la seva cançó Este tren.