TU I JO SOM TRES

TVE estancada, però sorgeixen remolins

lmmarco53467444 television monegal200519192606

lmmarco53467444 television monegal200519192606

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Si algú em pogués dir qui mana en aquests moments a TVE, l’hi agrairia.  És la gran televisió pública d’Espanya. Els que la paguem mereixem saber qui maneja aquesta colossal maquinària televisiva. I si té algun pla concret per abordar el futur. Allò de l’administradora provisional Rosa María Mateo, a aquestes altures, ja és una broma pesada.

Va acceptar donar-los un cop de mà puntual, per a tres o quatre mesos, i ja fa dos anys d’aquesta provisionalitat. Aquesta cronificació la perjudica tant a ella com a la corporació que administra. Hi ha ara mateix un director de la cadena, David Valcarce, perfil tècnic. Hi ha un director d’informació i actualitat, Enric Hernández, perfil periodístic. Hi ha un director d’operacions, Víctor Sánchez, perfil logístic. I hi ha un núvol de consellers variats, molts dependents dels partits polítics, que no se sap bé si estan en l’aire, en actiu, a l’espera de destinació o si promouran accions judicials per aclarir allò tan típic de la picaresca que diu: ¿i d’allò meu, que se’n sap?

Notícies relacionades

L’audiència de TVE-1 amb prou feines assoleix el 10% de quota de pantalla. TVE Catalunya segueix en encefalograma raquític, o sigui, com quan Jordi Pujol s’assegurava en els seus pactes amb els governs de Madrid que TVE mai, mai de la vida, faria la més mínima ombra a TV-3. Davant de tant estancament ara ha sorprès que, de sobte, algú hagi decidit començar a moure una mica l’aigua del pantà, tot i que només sigui amb un bastonet.

A l’excel·lent Maria Casado se li ha comunicat que no continua al capdavant de La mañana de TVE-1. Avui hem sabut que ha acceptat dirigir la productora d’Antonio Banderas Soho TV. Quan a un, malgrat una trajectòria impecable, no el volen en un lloc, és natural que es busqui un lloc on sigui estimat i reconegut. A Xabier Fortes el desplacen de Los desayunos, i quedarà reclòs a les matinades informatives. El portal Bluper li ha preguntat com ho porta. Ha contestat: «Tractant d’assumir-ho». O sigui, que ha sigut desplaçat malgré lui. Aquests cops de bastonet sobre el pantà poden semblar el preludi d’un gran pla hidràulic. Compte. No veurem remolins fins que no s’atorgui la cartera secreta de ministre d’RTVE. Un potent productor aliat amb un altíssim polític ja acaricien les turbines.