TU I JO SOM TRES

Menú cafre: cadàver cru amb plomes

zentauroepp53325103 monegal200505163330

zentauroepp53325103 monegal200505163330

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Es compleix el primer manament dels xous  televisius: com més cafre és un programa, més audiència concita. Acaba de passar a Masterchef (TVE-1). Aquest dilluns van aconseguir la quota de pantalla més alta d’aquesta edició (21,8%). Gairebé tres milions d’espectadors. Una xifra magnífica. I l’artífex d’aquest èxit ha sigut la concursant cordovesa Saray. Abocada a l’expulsió, desassossegada, irada, emprenyadíssima, per salvar-se havia de cuinar una perdiu –potser era una guatlla– i va posar l’ocell sobre el plat, tal com venia, sense cuinar ni res, cru, amb les plomes, el bec, les potes i les ungles.

¡Ah! La resta dels companys concursants estaven horroritzats. «¡S’ha begut el seny!», murmuraven compungits. I els xefs del programa, els jutges, avergonyits, la van expulsar de seguida. Home, ha sigut una expulsió merescuda. No hi ha constància en la història de la humanitat que hagi existit mai cap poble, ni tribu, per molt rupestre o salvatge que hagi sigut, que es mengi els ocells sense plomar i amb les ungles.

Notícies relacionades

¡Ah! La Saray és una criatura singular. És gitana i transsexual, cosa que té mèrit i demostra valentia. Aquestes setmanes que ha estat al concurs se l’ha vist molt solta, xerraire i bromista. A la jutge Samantha Vallejo-Nágera li deia samantis religiosa. De Pepe Rodríguez deia que sembla un pingüí. Les càmeres contínuament l’enfocaven. Els seus cops de geni, els seus acudits, les insolències i postures, eren tot un espectacle. Per això discrepo dels jutges quan li van dir: «Ens vam equivocar quan et vam seleccionar. Ha sigut un gran error».  No senyors. Els directius del programa sabien molt bé el que feien. Van veure en la Saray l’ingredient ideal per al xou. Des d’un punt de vista gastronòmic l’expulsió és merescuda. El cadàver de l’ocell amb plomes no és plat d’un menú. És desdenyar el concurs. Però com a espectacle i desgavell, la Saray complia. Potser ben aviat la veurem a Tele 5.

Per cert, per al pròxim Masterchef celebrity, TVE-1 acaba de contractar Celia Villalobos. És un fitxatge magnífic. Amb aquesta política, que va arribar a ministra d’ Aznar, i després a vicepresidenta del Congrés, el xou  també està garantit. ¡Ah! La tele pública ha decidit instituir-se també en porta giratòria per a polítics en espera d’algun paperet al gran teatre del món.