ESTRENA A ATRESPLAYER PREMIUM

Dues versions i moltes 'Mentiras'

La nova sèrie d'Atresmedia gira entorn d'una presumpta violació

Javier Rey i Ángela Cremonte donen vida als personatges protagonistes

zentauroepp53115887 television antena 3 antrena3  serie mentiras200416163715

zentauroepp53115887 television antena 3 antrena3 serie mentiras200416163715 / Mario Martin

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Laura, una professora de Literatura en un institut de Palma de Mallorca, sopa amb el pare d’un dels seus alumnes, un atractiu i prestigiós cirurgià de l’illa, Xavier Vera. L’endemà, ella es desperta al seu llit amb nàusees i un buit en la seva memòria, per la qual cosa sospita que ell l’ha drogat i violat. Iniciarà llavors una lluita per demostrar-ho que acabarà en un duel entre tots dos que posarà en perill les seves vides. Aquest és el punt de partida de Mentiras,  basada en la britànica Liar (ITV i Sundance TV),Liar que, abans d’emetre-la a Antena 3 en horari de ‘prime time’, estrena Atresplayer Premium aquest diumenge, 19. 

El repartiment de la sèrie, que és compon de sis capítols, està encapçalat per Javier Rey (Fariña, Velvet, Hispania), que dona vida a Xavier Vera, i Ángela Cremonte (Los hombres de Paco, Las chicas del cable, Amar es para siempre) és la Laura. Manuela Velasco interpreta la seva germana, Cata; Miquel Fernández, la seva exparella, i Pepe Tous i Itziar Atienza, els agents encarregats de la investigació de la presumpta violació. També figuren en el repartiment els actors Víctor Dupla, Susi Sánchez, Eva Llorach, Óscar Ortuño, Sofia Oria i Clara Segura, entre d’altres. Norberto López Amado (El tiempo entre costuras, Mar de plásticoi Curro Novallas i Sonia Martínez, els productors executius.

¿Agressor o víctima?

Segons Javier Rey, el seu personatge es veu embolicat de la nit al dia en una acusació de violació i intentarà demostrar la seva innocència: «Intentarà defensar-se, perquè és un bon pare, un bon cirurgià,una persona respectada. Però també pot ser que succeeixi com en aquestes notícies en les quals hi ha un senyor que té 36 cadàvers al seu jardí i els seus veïns diuen d’ell: ‘Doncs a mi sempre em saludava al matí. No era tan mala persona’». 

Aquests són els dubtes als quals s’enfrontarà el telespectador, que no sabrà qui diu la veritat. «Els personatges són tan complexos, que hem optat perquè el teleespectador hagi de treballar per esbrinar la veritat», diu.  I no l’hi posaran fàcil: «La sèrie es diu Mentiras per alguna cosa. I és que tots els personatges menteixen o tenen alguna cosa a amagar».

Així mateix, per a l’actor gallec, que no va voler veure la sèrie original britànica Liars –perquè restaria més que sumaria»–, tractar un tema com la violació és una cosa delicada. «És una gran responsabilitat», admet. 

El coratge d’Antígona

Per la seva banda, Ángela Cremonte, que a Mentiras s’enfronta al seu primer personatge protagonista, creu que a la Laura no la creuen per no tenir el perfil de víctima. «Quan tots hem sigut o serem víctimes d’alguna cosa, i tots som molt diferents», assenyala.  A més, la seva enorme intolerància a les injustícies la farà anar a totes quan la justícia li falla. 

Notícies relacionades

«És molt Antígona el personatge de la Laura», assegura l’actriu. «Perquè la llei no l’empara, no l’està protegint. Li estan dient: ‘Ves-te’n a casa, que tens totes les de perdre’. I ella, com Antígona diu: ‘Desenterraré el meu germà amb totes les conseqüències’», afirma. I  segueix endavant perquè no li passi això a ningú més. «El que suposadament diu que li ha passat, esclar», apunta mantenint la intriga fins al final.

Al contrari que Rey, quan li van oferir el paper, Cremonte va voler veure la sèrie britànica de la qual s’ha fet l’adaptació. Amb la qual pot establir les diferències: «La trama és la mateixa, els personatges són els mateixos, però hem ficat un xut de llum, perquè Anglaterra és més grisa  i nosaltres l’hem rodat a Mallorca. Amb la qual cosa la llum i l’alegria del paisatge contrasten amb el drama dels personatges». Un producte més pròxim «al nostre sentir».