TU I JO SOM TRES

El pastor que no sabia qui era Mariló

zentauroepp53043811 t y yo somos tres200406173746

zentauroepp53043811 t y yo somos tres200406173746

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Un nou heroi acaba de sorgir a la pantalla de TVE-1. És un pastor que es diu Zacarías. Jove (23 anys), espigat, de verb reposat però increïblement agut, pastura les ovelles per la vall de Benasc i té allò que els grans constructors de programes sempre busquen: trobar algú a qui la càmera l’estimi, que només d’enfocar-lo conciti ipso facto una gran empatia. Aquest és el Zacarías, sí senyor.

La productora d’Andreu Buenafuente, El Terrat (que ara ha sigut comprada per l’imperi Mediapro de Jaume Roures i augmentarà el seu poder de penetració, a TVE sens dubte), aquesta productora, els deia, ha muntat al Zacarías un programa que acaba d’estrenar-se a TVE-1. Es diu Entre ovejas. És un exercici francament disfrutable. És com una variant de Jesús Calleja, però en versió rupestre i ovellenca. La comesa del Zacarías és rebre convidats i compartir amb ells dos dies conduint un ramat de més de mil ovelletes.

Les primeres van ser la televisiva Mariló Montero i l’actriu Melani Olivares. Li deia el Zacarias a Montero: «Escolta, ¿i tu a què et dediques?». ¡Ahh! Quina bonica cura d’humilitat per a l’admirada estrella televisiva: el pastor no tenia ni la més remota idea de qui era. Amb Olivares va passar el mateix. Tampoc sabia res d’ella, ni mica. I Olivares, amb molta gràcia, el va haver d’instruir: «¿Mai has vist la sèrie ‘Aída’? Doncs jo hi treballava. Era la que feia de puta».

¡Ah! Amb aquest cop vam riure molt. Però potser el moment més sucós va ser quan van parar a menjar. Van estendre unes estovalles de quadres sobre l’herba, a l’ombra d’una arbreda. Els gossos reposaven, tranquils. Les ovelles anaven per lliure, rosegant el que podien.

Notícies relacionades

Formaven un quadro que semblava la versió agropecuària d’aquella famosa tela de ManetLe déjeuner sur l’herbe. Suggestiu. Mariló Montero advertia: «M’he d’aprimar. Si estàs prima la imatge que dones per la tele és més sana». I el Zacarías va contestar: «Jo m’he fet pastor per fugir d’aquestes bogeries que et posen al cap, com has de ser, com has d’estar... ¡Vine amb mi un mes i veuràs com tot això desapareix!».

No sé si se li va treure a Montero la necessitat de tenir un body a gust dels productors de la tele, però els puc assegurar que el Zacarías la va impressionar moltíssim. A nosaltres, també. Han trobat un pastor amb un notable i innat ganxo televisiu.

Temes:

TVE